آموزش روش های تقویت شنوایی برای داشتن فن بیان قوی + تمرین

آموزش تقویت شنوایی

آموزش تقویت شنوایی

برای داشتن فن بیان بهتر شما باید بلد باشید خوب بشنوید در این نوشته ما به شما اهمیت شنوایی در فن بیان و تکنیک های درست شنیدن ( تقویت شنوایی ) را جهت رسیدن به فن بیان بهتر آموزش خواهیم داد.

قبل از مطالعه این پست اگر مطالب قبلی برنژ در مورد تقویت شنوایی را مطالعه نکرده اید.
حتما دو مطلب زیر را مطالعه کنید تا درک بهتری از این نوشته داشته باشید.

  1. تقویت شنوایی چیست؟ ( کلیک برای مطالعه )
  2. محافظت از سلامت شنوایی ( کلیک برای مطالعه )

پادکست تمرینات و آموزش روش های تقویت شنوایی

در پادکست آموزشی زیر روش هایی برای تقویت شنوایی ارایه شده است که و حاوی مثال هایی از چند صداست که شاید به آن دقت نکرده باشید .

پادکست آموزش تقویت شنوایی برای داشتن فن بیان قوی

برای دانلود فایل صوتی بالا ( روش های تقویت شنوایی ) اینجا کلیک کنید

همانطور که در پادکست شندید ، روش های مختلفی برای تقویت شنوایی وجود دارد که مطلب پیش رو قادر است در سطح مقدماتی شنوایی شما در فن بیان را تقوست کند


تاثیر شنوایی در یادگیری فن بیان

برای تقویت فن بیان، اول به سراغ شنوایی رفته ایم زیرا شنوایی باید در طی تمامی تمرینات فن بیان با قوت عمل کند و سایر تمرینات را تحت الشعاع خود قرار دهد.

انسان گفتار را از شنیداری یاد می‌گیرد پس اساس گفتار شنیدن است بنابراین ما از مقوله شنوایی آغاز می‌کنیم.
در کودکی قبل از این که ما زبان به صحبت کردن بگشایم سال‌ها فقط شنیده و شنیده‌ ایم ، این شنیده‌ها  پس از مدت‌ ها در ذهن ما اطلاعات مورد نیاز گفتار را تشکیل دادند.

با این حال پس از ماه‌ ها شنیدن تلاش های اولیه ما برای صحبت کردن معمولاً با شکست مواجه شد.
اولین بار هایی که در صحبت کردن موفق شدیم و یا دست کم کلماتی را  درست بیان کرده ایم تشویق های زیادی نیزدریافت کردیم.

آموزش تقویت شنوایی در کودکی

ناگفته نماند بخش اعظم مشکلات بیانی امروز ناشی از تشویق های بیجا در دوران کودکی است یعنی گاهی پدر و مادر به خاطر مهرشان نسبت به فرزند اشتباهات او را نیز تشویق می‌کنند و این در آینده به ضرر آن فرزند است زیرا تغییر این الگو در سنین بالاتر کار راحتی نیست.

فرض را بر این می گیریم که هر وقت درست صحبت کرده ایم ما را تشویق کرده‌ اند . در این صورت ما این الگوی شنیداری  را بارها و بارها در ذهنمان تکرار کرده و سپس به زبان آورده ایم .

تقویت قدرت شنیدن گوش ها

تاثیر شنیدار گوش ها در یادگیری فن بیان

هرچند بیان معمولاً تشکیل شده از شنیدار و دیدار است اما گوش برای مغز حکم سیستم اصلاح‌ گر را دارد.
دقت کنید که وقتی در هنگام تکلم واژه را اشتباه تلفظ می کنید فوراً گوش شما اخطار می‌دهد و در کسری از ثانیه آن کلمه را اصلاح می کنید.
این سیستم اصلاح گر برای کسی که در حال تقویت بیان خود است ، بسیار پر اهمیت خواهد بود . بنا بر این هر چه این سیستم اصلاح‌ گر را تقویت کنیم در واقع در حال تقویت بیان خود هستیم.

تقویت شنوایی در فن بیان کجا به درد ما می خورد؟

تمایز بیان شما از بیان دیگران زمانی اتفاق می‌ افتد که قدرت شنوایی شما تا حدی زیاد شده باشد که علاوه بر اشتباهات فاحش ، اشتباهات جزئی را نیز تخیص داده و از آن حذف کنید.
این یک کیفیت دست نیافتنی برای عموم است ، یعنی تنها کسی که فن بیان را آموزش دیده است می تواند از شر اشتباهات جزئی در بیان خود در امان باشد.

اشتباهات جزئی مانند ضعیف بودن صدا هنگام صحبت ، تلفظ های مبهم ، کلمه خوری ، یکنواختی و خواب آوری کسل کنندگی و…

برای تقویت قوای شنوایی باید چگونه عمل کنیم؟

شما به عنوان هنرجو یا دانش آموزش فن بیان باید مانند یک موسیقی دان گوش خود را تقویت کنید.
همانطور که یک موسیقی دان با شنیدن یک موسیقی چیزهای مختلفی یاد می گیرد شما هم با شنیدن صداهای مختلف باید چیزهای زیادی یاد بگیرید.

برای مثال یک موسیقی دان می تواند با شنیدن یک موسیقی به نحوه تفکر آن آهنگساز پی ببرد به نحوه انتخاب ساز ها ، انتخاب ملودی ، پاساژ و… دقت کند و آنها را در سیستم نوازندگی و چه بسا در آهنگسازی خود استفاده کند.

تصور کنید که شما وارد یک مغازه می‌شوید که مغازه دارای ۶ جنس مختلف است و بعد از آن وارد مغازه می‌شوید که این بار دارای ۵۰۰ جنس مختلف است.

طبیعتاً شما وقتی وارد مغازه ای با تعداد کالای بیشتر می‌ شوید قدرت انتخاب شما برای خرید بسیار بالاتر است . بنا بر این هرچه بیشتر بشنوید تعداد کالای بیشتری در مغازه ذهن شما جا می گیرد . و هر چه صدای سطح بالا تر بیشتری بشنوید تعداد کالا های خوب بیشتری در ذهن شما جای می گیرند  و هنگام بیان اثر بخش می توانید از آن ها به خوبی استفاده کنید.


تکنیک های تقویت شنوایی

تکنیک های تقویت شنوایی

آموزش تقویت شنوایی از زوایای مختلفی قابل بررسی ست و به راه ها و روش های مختلفی نیز انجام می شود که در ادامه به تکنیک هایی اشاره خواهم کرد که شما را مسیر تقویت شنوایی یاری خواهد نمود .

چه چیزی برای تقویت شنوایی خوب است؟

شما به عنوان هنرآموز و یا دانشجوی فن بیان باید مانند یک موسیقیدان  درست بشنوید و بعد از شنیدن حتما تحلیل کنید.

شما باید رژیم صوتی یا شنیداری بگیرید .
در واقع رژیم شنیداری شما به این معناست که خود را در معرض صداهای درست قرار بدهید تا ذهنتان مثل دوران کودکی مجددا شروع به فعالیت کند.
اما این بار اگر در محیط درست قرار بگیرید به طرز معجزه آسایی صدا و بیان شما تغییر شگفت آوری را تجربه  می‌کند.
 گوش کردن به صداهای درست مانند صدای بازیگرانی که فن بیان خوبی دارند خود نوعی رژیم شنیداری ست .

برای اینکه خود را در معرض صداهای درست قرار دهید کافی ست صداهای بازیگران و گویندگان را در طی شبانه روز بیشتر گوش بدهید.
البته فراموش نشود که نه هر گوینده و یا بازیگری بلکه بهتر است پیش از انتخاب الگوی شنیداری درباره آن تحقیق کافی به عمل آورید و بدانید که او آموزشهای کافی را دیده است یا نه.
زیرا شهرت تعیین‌ کننده دارایی بالای علمی نیست بنابراین در انتخاب الگوی صحبت کردن خود دقت و حوصله ی زیادی به خرج دهید .

وقتی صدا های درست را می شنوید به تنفس ، ارتعاش ، تلفظ  ، رسایی ، سرعت ، تاکیدها ، انعطاف پذیری صدا بلندی و خشونت صدا و… دقت کنید این دقت نقش بسیار مهمی برای تقویت ذهنی شما در بیان دارد.

تاثیر تمرینات شنوایی در نحوه آموختن فن بیان

اگر شما موفق به رعایت رژیم شنیداری خود شوید ، پس از مدتی گوش شما این قابلیت را خواهد داشت که به سرعت آنالیز کند آن زمان بیان شما به شدت متأثر از شنوایی شما خواهد شد .
 زمانی که این قدرت را به دست آوردید ، کافیست بیشتر و بیشتر صداهای خوب بشنوید آنگاه به سرعت قدرت بیان خود را تقویت خواهد کرد و این تقویت کاملا بدون زحمت و غیر ارادی اتفاق می‌ افتد.

تمرین های شنیداری و یا رژیم شنیداری را هرگز فراموش نکنید و در هر بخشی از فن بیان که در حال رشد و تقویت هستید تمرینات رژیم شنیداری را کماکان ادامه دهید به شما پیشنهاد می کنم از همین حالا تمرینات رژیم صوتی را آغاز و تا زمانی که به تسلط کامل آن برسید و یک استاد کارکشته شما را تایید کند به آن ادامه بدهید.

زمانی که روی تلفظ واژگان بیشتر کار می کنیم قدرت گوش شما را نیاز داریم پس از انجام  تمرینات رژیم صوتی به هیچ وجه غافل نشوید.

همین طور در تمرینات افزایش کیفیت صدا و صداسازی نیز ما به قدرت گوش شما احتیاج داریم  فکر می‌کنم دیگر نیاز نباشد تکرار کنم که تا چه حدی رعایت رژیم شنیداری مهم است.

یک تکنیک ساده برای تقویت فن بیان با شنوایی

خوب است که بسیار به تئاتر بروید و تا می توانید صندلی های دور تر از صحنه را برای نشستن انتخاب کنید 

توصیه می‌کنم بسیار به تئاتر بروید اما نه فقط به عنوان یک بیننده شما یک هنر آموزش فن بیان هستید بنابراین صندلی های دورتر را انتخاب کنید تا بتوانید به فهمید کدام صداها رسایی بیشتر و کدام صداها وضوح بیشتری دارند هر چیزی که بتواند به قدرت آنالیز شما  در‌ این زمینه کمک کند به فن بیان شما کمک کرده است .

پیشنهاد می کنم یک نمایش را چندین بار تماشا کنید زیرا هر بار که تماشا می کنید قطعا نکات جدیدی برای یادگیری وجود دارد از آن غافل نشوید .

تاثیر تیاتر در تقویت شنوایی و فن بیان

چرا به تئاتر اشاره کردم زیرا تئاتر یک صدای زنده است اما صدایی که شما از اسپیکرهای کامپیوترتان و یا تلویزیون می‌ شنوید صدایی است که به وسیله ای که با وسایل الکترونیکی به ثبت رسیده است و با وسایل الکترونیکی هم به گوش شما می رسد نه اینکه نتواند بیان شما را تربیت کند اما هرگز به اندازه یک بیان حضوری و زنده قدرت  تقویت گوش شما را ندارد.

آیا صدای زنده با صدای ضبط شده متفاوت است؟

نه اینکه تصور کنید صدا توسط وسایل الکترونیکی تغییر می کند هر چند متاسفانه اخیرا این اتفاق هم بسیار می‌ افتد اما از آن جا که صدا به شکل کروی انتقال پیدا می کند ، وقتی از دهان یک متکلم بیرون می‌ آید تا به گوش شما برسد از هنگام پخش شدن از اسپیکر کامپیوتر رفتار طبیعی برای رسیدن به گوش شما را ندارد پس بیان تئاتر بسیار موثر تر است.

استفاده از کامپیوتر و تلویزیون برای دیدن فیلم ها در صورتی می‌ تواند به شما کمک کند که هنگام نمایش فیلم به شدت صدای آنها را  کم کنید و با چشم تان به نحوه تلفظ افراد و بازیگران دقت بیشتری داشته باشید .
به لبها ، ورزیدگی زبان و لب و حرکات فک البته به شرطی که بازیگران درست آنها را ادا کنند و فیلم دوبله شده نباشد .

اگر مجبور شدید از صدا ضبط شده برای تمرین ها استفاده کنید به شما پیشنهاد می کنم صدا را از صحنه تئاتر بردارید نه از اینترنت چرا که علاوه بر دیدن اثر هنری می توانید لحظات اجرای واقعی واکنش تماشاگران و اکت ها ، سرعت ها و همه چیز را تحت بررسی قرار دهید و همزمان با لذت بردن از یک نمایش بیان خود را نیز تقویت کنید.

استفاده از تکنولوژی برای آموزش تقویت شنوایی

شاید روزی هرگز تصور نمی کردم که تکنولوژی آنقدر پیشرفت کند که انجام چنین کارهایی بسادگی امروز باشد. اما خوشبختانه این روزها تقریبا همه به اینترنت و گوشی تلفن همراه هوشمند دسترسی دارند.
با این حال هرچه کیفیت ضبط  صدای شما بالاتر باشد سرعت پیشرفت شما در مهارت فن بیان نیز بالاتر خواهد بود.

اولویت شما برای صداهایی که باید دائماً به گوش خود بسپارید یا همان رژیم صوتی بهتر است اول صدای بازیگران خوب و سپس متونی باشد که ارزش عملی دارد.
می توانید از نمایش های رادیویی نیز استفاده کنید اما دقت کنید که در نمایش رادیویی تیپ سازی وجود نداشته باشد و هر بازیگر در حال بازی کردن شخصیت خود باشد که البته چنین چیزی در نمایش رادیویی بسیار به ندرت اتفاق می‌افتد

برای تقویت فن بیان باید به همه صداها به گونه دیگری گوش کنید

و اما مرحله بعد شما باید به جز دیدن تئاتر و تحلیل و بررسی بیان بازیگران به شعر و نثر به شعر خوانی و نت خوانی و متن خوانی کلمه خوانی و… نیز توجه کنید حتی شاید مجبور شوید به صحبت‌ های روزمره ی دیگران نیز به عنوان هنر آموز بیان گوش دهید .

فرقی نمی کند آنچه گوش می دهید کمدی ست یا تراژدی فقط کافیست فاکتورهای بازیگر خوب و متن ادبی را دارا باشد .
پیشنهاد می کنم برای این کار برنامه ریزی داشته باشید و اتفاقی عمل نکنید

بازیگران زیادی وجود دارند که می‌توانند از نظر صدا سازی الگوی شما قرار بگیرند و بازیگران دیگری هم هستند که فن بیان آنها می تواند الگوی شما قرار بگیرد پس در انتخاب الگوی صوتی خود دقت کنید فراموش نکنید انتخاب این الگو به این معنا نیست که شما قرار است کاملاً شبیه او یا با صدای او صحبت کنید به مثالی که درباره فروشگاه خلوت و فروشگاه شلوغ زده ام بیشتر دقت کنید .

کدام صداها برای تقویت شنوایی مفید هستن؟

به شما پیشنهاد می کنم اگر قدرت انتخاب برای دیدن تئاتر دارید آثار شکسپیر را فراموش نکنید نمایشنامه های آمریکایی و کانادایی هم معمولا  قدرت فوق‌ العاده‌ای برای اثرگذاری دارند .

در مورد آثار شکسپیر و نمایشنامه های آمریکایی و کانادایی هرچه به دست آوردید گوش دهید این ها گوش شما را به سطح بالایی از آنچه در بیان نیاز دارید ارتقا می‌ دهند.

ایرادی ندارد که آنها را تقلید نیز بکنید  اگر قرار شد از آثار شکسپیر مثلاً هملت یا لیرشاه را گوش بدهید بد نیست هر از گاهی تلاش کنید مانند بازیگران اصلی بازی کنید

البته هدف این نیست که شما بازیگر شوید اما این تمرین می تواند به قدرت بیان شما کمک شایانی بکند.
بنابراین اکت های صدایی را دنبال کنید نیازی نیست که بدن خود را درگیر بازی کنید.

اگر قرار شد یکی از این نقش‌ها را انتخاب کنید و آن را برای تمرین بازی کنید حتما نسخه ضبط شده را گوش دهید و سپس بازی کنید اگر می توانید بازی خود را ضبط کرده و با نسخه اصلی مقایسه کنید این قدرت آنالیز بیان شما را به شدت افزایش میدهد.

دقت کنید که بازیگران چگونه از عهده ادای دیالوگ های سخت شان برمی آید هر گونه که می توانید صداهایی را که می شنوید آنالیز کنید.

در دوره های آموزشی آنلایی که در وبسایت برنژ برگزار خواهیم کرد به شما  یاد خواهیم داد که چگونه متن یا شعری را به صورت نمایش برای دیگران اجرا کنید. اما در این نوشته فعلا تقویت شنوایی شما تنها اولویت ماست .


تمرین تقویت شنوایی 

برای تمرین کافیست هفته یک بار یک بازیگر یا یک گروه بازیگری را انتخاب کنید و صدای آنها را ضبط کرده و به صدای آنها آنقدر گوش دهید تا کامل برایتان قابل هضم و ملموس شود سپس نقاط مثبت و منفی بیان هر یک را روی کاغذ بنویسید از تاثیر معجزه آسای کاغذ غافل نشوید آنالیز یک بخش است نوشتن بخش دیگر است و این نوشتن است که می تواند کار را به اتمام رساند پیروز باشید.

به عنوان مثال به نمایش رادیویی کوتاهی که برای شما آماده کرده ام گوش دهید:

نمایشنامه ی رادیویی کافه ، یک گفت و گوی عاشقانه را به صدا می کشد که از دو بازیگر نیز تشکیل شده است.  بنده به عنوان بازیگر آقا و خانم مینا محرمی به عنوان بازیگر خانم این نمایش هستیم . این اثر می تواند یک تمرین ساده برای شروع کار باشد.

برای تمرین ابتدا نمایش را آنالیز کرده و تمام صوت ها را به طور کامل در مغز خود هضم کنید و سپس با ضبط صدای خود به تحلیل بیان خود پرداخته و قدرت شنیداری خود را بررسی کنید.
آنقدر این کارهارا انجام دهید تا بتوانید به درک درستی شنوایی رسیده و بعد اجرای بی نقصی داشته باشید.


نتیجه گیری:

نخستین کاری که در یاد گیری فن بیان باید انجام شود تقویت شنوای یست . این کار به اندازه ای اهمیت دارد که می توان گفت تقویت شنوایی همان تقویت فن بیان است و بر عکس 


مسیر یاد گیری تقویت شنوایی در فن بیان :

ما در برنژ یک مسیر یادگیری برای تقویت شنوایی در فن بیان آماده کردیم که میتوانید از شماره یک شروع کرده و با مطالعه و انجام دقیق تمرینات قدرت شنوایی خود را برای فراگیری سریع فن بیان آماده کنید.

  1. تقویت شنوایی چیست؟ ( کلیک برای مطالعه )
  2. تمرین های تقویت شنوایی ( در حال مطالعه هستید )
  3. محافظت از سلامت شنوایی ( کلیک برای مطالعه )

شما با مطالعه ی مطلب بالا به سطح مقدماتی شنوایی که برای آموختن فن بیان لازم است دست پیدا خواهید کرد .
ولی پیشنهاد میشود برای آموختن حرفه ای فن بیان ، مبحث تقویت شنوایی در فن بیان را دوره های آموزش آنلاین برنژ دنبال کنید.

74 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • یکی از ابزار دریافت صدا، گوش هاس و باید به درستی از اونها محافظت بشه،اگر سلامت وجود نداشته باشه ما نمی تونیم درست صداهارو بشنویم.نباید در معرض صداها و مشاغلی باشیم که ایجاد اسیب کنن.

    • باسلام به استاد.برای تقویت قوای شنوایی سعی کنیم کلمات راخوب بیان کنیم وتلفظ کنیم بایدبه گوش کردن صداهای درست مانند صداهای بازیگران که فن بیان خوبی دارند نوعی رژیم شنیداری است مثل رفتن به تئاتربرروی صندلی که دورترازصحنه بشینیم.برای الگوبرداشتن صحیح ازرادیوهای فارسی مقیم تهران به شکل منفعل گوش بدیم میتونیم رادیوروشن باشدمابه کارهای دیگه مان برسیم میشنویم ولی فعال نمیشنویم کارهای که تداخل باگفتن شنیدن نباشه ازیه گوینده ای الگوبرداری کنیم باشنیدنش برای قوای شنوایی ازیه فایل های صوتی برای گفتارمناسب برای ماچندین بار تکراربشه دوم بایدبدون اختلال باشه یعنی اختلال گفتاری یااختلال تلفظی نداشته باشدحتمابایدلهجه معیار مسلط باشدبایدیه الگومناسب باشه کتاب های صوتی گوش بدهیم ماهیت گوینده که الگولازم قرارمیدهیم ازنظرآناتومی گفتاری ازحالت عادی چندپله بالاترباشد.باسپاس

  • راهنمایی کاربردی بود
    اما دو نکته برای من شفاف نبود
    ۱٫ به درستی نتوانستم درک کنم بیان و صدای درست چه صدایی است که بتوانم از آن برای رژیم صوتی استفاده کنم مثلا گفته شد بعضی از بازیگران خوب نیستند بعضی خوب هستند ….. و گفته شد که مثلا برید تحقیق کنید کدوم خوبه ….. و این که اگر میشد یه چند نفر الگو یا چند بازیگر یا چند صحنه دقیق تر راهنمایی میکردید
    ۲٫ مورد دوم این که گفته شد صدا ها رو گوش کنید و تحلیلشون کنید اما طبق چه الگویی تحلیل کنیم ؟ و با کدام دانش؟ ای کاش یک صدا را شما پخش میکردید و خودتان تحلیلش میکردید تا با زوایای نقد صداها و تحلیل اون ها هم آشنا بشیم تا یک الگوی دیگر هم برای تحلیل صدا و بیان ها داشتیم

  • کاملا واضح است که گوش و تقویت شنوایی بخش مهمی از بحث فن بیان است که میتوان گفت ارتباط مستقیمی باهم دارند هرچه گوش و تحلیل صداها قوی باشند بیان بهتری خواهیم داشت…تمرین های تقویت شنوایی کاربردی خوبی مثال زدید ممنونم استاد.رژیم صوتی هم نکته قابل درک و بسیار مهمی است.

  • ما باید در انتخاب فردی که میخوایم از فن بیان اون تقلید کنیم دقت بسیاری داشته باشیم چون میخوایم بیان اون رو منبع ورودی برای بیان خودمون قرار بدیم و اگر منبع اشتباهی رو انتاخب کنیم همونقدر فاجعه بار خواهد بود که اگر منبع درستی رو انتخاب می‌کردیم مفید.
    در واقع اگر رژیم درستی نداشته باشیم به دلخواه نمیرسیم که هیچ تاثیرات منفی اون هم دامانمون رو میگیره و میشیم مثل کبکی که “”عاقبت از خامی خود سوخته
    رهروی کبک نیاموخته””

  • تمرین های مختلفی به تقویت شنوایی ما کمک خواهد کرد مثلا رفتن به تئاتر.بهتر است در صنذلی های دور از صحنه بنشینیم و صدای شخصیت ها خوب گوش بدهیم و انالیز کنیم . همچنین شنیدن صدای بازیگران و نمایش نامه های رادیویی .نکته مهمی که باید متوجه باشیم صدای بازیگرانی گوش کنیم که فن بیان خوبی دارند و نمایش نامه هایی که تیپ سازی ندارند که تعداد محدودی هستند . دیدن فیلم ها و توجه به حرکت لبها و صحبت بازیگران ،( منظور دوبله نشده ها ) است. ما باید وقتی گوش می کنیم تاکیدها، تلفظها، رسایی صدا، لحن، و… توجه کنیم . نمایش نامه های شکسپیر نمونه خوبی است ما می تونیم بعذ خوب شنیدن جملات تمرین کنیم و بعذ فن بیان خودمون با بازیگران مقایسه کنیم .بهتره وقتی صدای بازیگران می شنویم نقاط مثبت و منفی بنویسم و انالیز کنیم که می تونه به تقویت شنوایی کمک کند. همانجور که اگر یک کودک کلمات بد تلفظ کنه اما خانواده تلفظ ان اصلاح نکنند و ان تشویق کنند ما هم باید در انتخاب صداها دقت کنیم. اهمیت شنوایی ان اندازه است که وقتی که ما کلمه ای غلط تلفظ می کنیم گوش ما جوری توجه می کنه و به ذهن ما یاداوری می کنه که ما داریم غلط می گیم و در نتیجه ما تلفظ خودمون اصلاح می کنیم.

    • انسان گفتار را از شنیدار می آموزد، و اساس گفتار شنیدن است.
      ببان خوب زمانی بوجود می آید که قدرت شنوایی تا حدی افزایش پیدا کرده باشد که فرد بتواند علاوه بر تصحیح اشتباهات فاحش، ایراد های جزئی بیان را هم تشخیص داده و حذف کند.
      درواقع همانطور که در این بخش مقاله اشاره شد، میتوان نتیجه گرفت که تقویت شنوایی همان تقویت فن بیان است.

  • یکی از موارد فن بیان تقویت شنوایی ست چراکه هرچه بهتر بشنویم و مطالب خوب بشنویم صدای خوش و بیان زیبا،همانطور بیان بهتر خواهیم داشت ،ابزار شنوایی گوش هستش که مراقبت و‌سلامت گوش قدم اول تقویت شنوایی ست که باید مواردی چون درمعرض صدای بلند قرارنکزفتن یا چک مجاری گوش جهت اطمینان از سالم و‌تمیز بودن ان است و قدم دوم رژیم صوتی ست که ب بیان دیگر در معرض صداها و بیان خوش قرارگرفتن است که در مطالب فوق پسشنهاد رفتن ب تئاتر قرارگرفتن انهم نمایشی چون هملت و البته با بازیکری بازیکران خوش کلام و نه صرفا مشهور و همچنین قرارکرفتن درصندلی های دور تر جهت تلاش برای شنیدن برای عادت گوش ب فرکانس صدای پایینو‌توحه ب لغات و‌درک ان است

  • توجه به طرز درست تلفظ کلمات در کودکی، اهمیت شنوایی در فن بیان و راهکارهای تقویت شنوایی از نکات برجسته متن بالا است. ما معمولاً به بسیاری از صداهای محیط بی توجهیم. یعنی گوش ما به عنوان گیرنده آن را دریافت می کند اما ذهن مان آن صداها را پردازش نمی کند. گوش نابینایان که دریچه اصلی ارتباط شان با محیط است، تربیت شده است، به همین دلیل گوش حساستر و دقیقتری دارند. بنابراین می توان بادقت در صداهایی که می شنویم و توجه به فاکتورهایی از قبیل سرعت، تاکید، نفس گیری، لحن و طرز تلفظ کم کم توانایی ذهنی خود را برای پردازش صداها ارتقا دهیم.

  • اشتباهات جزیی در بیان شاید به نظر جزیی بیاید اما در واقع اینچنین نیست.این اشتباهات می توانند مانع برقراری یک ارتباط سالم و قابل فهم برای طرفین یک مکالمه باشد.

  • گوش ها ابزارهایی هستند که ماکمک میکنند تا بتونیم خوب بشنویم.گوش ها نقش بسیارمهمی در تقویت شنوایی مادارند و مانباید گوش هایمان را درمعرض صداهایی قراربدهیم که دچار اسیب بشوند مثلا در مکان های پرسروصدا زیاد نمانیم و… باید در انتخاب کسی که میخواهیم از او درفن بیان تقلیدکنیم بسیار دقت کنیم زیرا اگرکسی که انتخاب کرده خودش در فن بیان دچار مشکل باشد به فن بیان ماهم اسیب خواهد زد

  • اساس گفتار شنیدن است…برای تقویت شنوایی باید رژیم صوتی بگیریم…یعنی به صداهای درست گوش کنیم و به تنفس ارتعاش و سرعت و تلفظ و بلندی و…دقت زیادی بکنیم
    و رفتن به تئاتر تاثیر زیادی در تقویت شنوایی دارد چون با صداها به صورت زنده مواجه میشویم !

  • تقویت شنوایی درست و در معرض قرار دادن صداهای خوب و تاثیر گذار است که بر گوش و ذهن تاثیر بسزایی دارد بلفرض مثال اگر ما با شخصی که نااهل باش و بخواد با اون همنشین باشیم همون صفات و گفتار در ما تاثیر میذاره یا موسیقی سطحی هم همین شکلی میباش با اون کلمات سخیف و ضعیف میتون روی سطح شنوایی ما تاثیر بذاره پس شرط گوش قوی و خوب میتون دوری از برخی صداهای ناهنجار و خیلی سطحی باش در باب رژیم صوتی با مراجع به دوبلورهای خوبی که داریم به خصوص دوبلورهای قدیمی که داریم میتون کمک خیلی خوبی بر سطح شنوایی ما کن حتی اون قدر تاثیر گذار که وقتی یه فیلم کلاسیک رو بلفرض میبینیم میشه تصور کرد که چقدر حرکات بازیگر با صدای دوبلور اکت پس این قدرت درست بودن کار دوبلورهای ما هستش که ما میتونیم از اونها بعنوان رژیم صوتی استفاده کنیم .

  • با سلام،ابزار شنیدن یعنی گوش باید سالم باشه ،هدفن زیاد در گوش نباشد،در جای شلوغ زیاد نباشیم،زیاد به تئاتر برویم و به صداهای خوب گوش کنیم.

  • برای اینکه بتونیم بیان خوبی داشته باشیم باید گنجینه ای قوی از صدا ها و الگوهای مناسبی در ذهن ذخیره کنیم تا یک برایند از همه آن گنجینه ها در نهایت صدا و بیان مارو بسازه و ما خیلی راحت به هدف مون برسیم.
    مثل کسی که زبان انگلیسی میخونه باید با تمام لهجه ها مثل بریتانیایی و آمریکایی و چینی و استرالیایی و … اشنا بشه تا در مکالمه هایی که در اینده ممکنه با این افراد از نقاط مختلف جهان داشته باشه مشکلی نداشته باشه.

  • سلام
    بیان ما زمانی قوی خواهد شد که به صداها دقیق تر گوش کنیم و تجزیه و تحلیل درستی از آن ها داشته باشیم و از آن در بهبود بیان خود استفاده کنیم.

  • گوش دادن و صحبت کردن مکمل هم هستند اگه در یکی کم کاری بشود باید در دیگری جبران کرد که طبعا سخت تر می شود واینکه برای پیدا کردن بهشت باید کسی رو پیدا کنیم که راه رسیدن به بهشت رو بلد باشه یعنی باید نحوه صحبت کردن کسی رو الگوی خودمان قرار بدیم که بیان خودش درست باشه نه تنها از آدم هایی که بیان خوبی دارند می تونیم کمک بگیریم بلکه از افرادی که نحوه درست حرف زدن رو هم بلد نیستن می تونی کمک بگیری و اشتباهات آنها رو انجام ندی ولی در این روش باید یک دانش یا خود آگاهی از نحوه صحیح فن بیان داشته باشی تا فرق درست و غلط رو تشخیص بدی و اگه برای دیدن تئاتر می روید این را در ذهن داشته باشید که شما به عنوان یک کار آموز فن بیان به آنجا می روید نه به عنوان تماشاگر اینطور بیشتر فکرتان روی نحوه صحبت کردن بازیگر است نه نحوه بازی آن و اینکه هر چه بیشتر این تمرین ها رو انجام بدید بیانتان سریعتر قوی می شود

  • برای اینکه بتوانیم به تمرینات تقویت شنوایی بپردازیم اول باید از سلامت و بهداشت گوشمون مطلع باشیم ودرحفظش بکوشیم و درمعرض الودگی صوتی و مشاغل پر سروصدا نباشیم واگر هم بودیم بایستی بتونیم سلامت گوش رو حفظ کنیم و قدرت شنواییمونو بالاببریم و اینکه ب صداهای درست و خوب و با تلفظ درست گوش بدیم بیشتر از افراد متخصص استفاده کنیم ک بیان درستی دارن و یا استاد این امر باشن واینوه تیاتر زنده بریم و صداهای زنده رو بشنویم و بتونیم صداها رو تجزیه و تحلیل کنیم .و تکرار کنیم صداهایی رو ک درست و اصولی بیان شدن رو.برای تقویت شنوایی وبالابردن هوش شنیداریمون صداهایی با ولوم کم رو انتخاب کنیم و متمرکز بشیم روی صداها، و درتئاترهای خوب در دورترین صندلی نسبت به صدای رسای بازیگرا بنشینیم…و اینکه درست انتخاب کنیم صداهارو تا درست بتونیم تحلیل کنیم و سپس تمرین کنیم تا شنوایی تقویت و بیان قویتر بشه

  • سلامت گوش .رژیم صوتی مناسب..قدرت تحلیل و البته انتخاب درست صداها و تکرار و تمرین تا رسیدن ب بیان مطلوب و درست.خوب گوش دادن و درست گوش دادن و تیاتر زنده دیدن و با اهل فن و اساتید تمرین داشتن و انتخاب افرادی با دانش برای انجام تمرینات درست از نکات اساسی این بخش بود

  • با سلام . به عنوان تمرینات تقویت شنوایی باید رژیم صوتی بگیریم یعنی گوشمان را در معرض صداهای درست قرار دهیم. مثلا به صدای بازیگران گوش کنیم و سعی کنیم به لبها و حرکات فک و زبان آنها توجه کنیم. تمرین دیگر اینکه به تماشای تاتر برویم چون تاتر صدای زنده است بیشتر به تقویت شنوایی کمک میکند یا صداهای ضبط شده نمایشنامه ها را گوش کنیم. و در نهایت نقاط منفی و مثبت بیان یک بازیگر را بنویسیم. و این تمرینات را بارها تکرار کنیم.

  • با سلام شنوایی مهمترین رکن فن بیان است و با تمرین و تقویت شنوایی و رژیم صوتی میتوانی فن بیان بهتری داشته باشی.گوش کردن به صداهای زنده مثل تئاتر که مثال زدین واقعا میتونه کمک بزرگی در تقویت شنوایی باشه.

  • سلام استاد مطالب ارزشمندی را بیان نمودید
    مخصوصا در بحث دیدن تیاتر که دیدگاه من را عوض نمود
    در بحث رژیم صوتی فوق العاده بیان نمودید چون گوش ما نیز باشنیدن صداها وارسال به مغز نوع تکلم ما را نیز ناخود آگاه روشن میکند

  • نکات فنی خوبی گفته شده. خیلی ممنونم. من یادداشت کردم که هم تمرین کنم هم یادآوری ولی با جناب رنگرز که کامنت گذاشتن موافقم. اگر اسم برده می شد مثلا آریالای شهرستانی یا اقای عمرانی خیلی بهتر می شد البته شاید سیاست نویسنده بر این بوده که به دلایلی از کسی اسم برده نشه.

        • با سلام و وقت بخیر خدمت شما . دوره در حال حاضر در محله ی پیش فروش قرار گرفته و قیمت آن نسبت قیمت نهایی ۳ میلیون تومان ارزان تر است. برای کسب اطلاعات بیشتر و نحوه ی برخورداری از این تخفیف با واتس اپ مدرس دوره از طریق لینک در ارتباط باشید :

          https://zil.ink/Mortezajannati

  • مهمترین چیزی که از این مقاله آموختم؛ اهمیت تقویت سیستم شنوایی( چه به لحاظ سخت افزاری و چه نرم افزاری) در یادگیری فن بیان است.
    برخلاف تصور عامه شاید به یقین بتوان گفت: سکوت و صرف شنیدن صداهای درست و بیان های استانداردو پرورش یافته، نقش بسیار بسیار بیشتری از تمرین سخن گفتن های بدون الگوهای زنده درست، در تقویت فن بیان دارد.
    ( و همنشینی با چنین افرادی نعمت است و مایه رشد و باعث افتخار)
    استفاده از رژیم های صوتی، دیدن تئاتر، شنیدن صداهای زنده، گوش دادن به نمایش های رادیویی غیر تیپیکال، و تجزیه و تحلیل آنها
    و تمرین و تمرین و تمرین
    ( از نمایش کافه بسیار لذت بردم و شعر آن بسیار زیبا بود)
    سپاس از شما

  • حفط و سلامت گوش اهمیت زیادی داره،درست شنیدن و تحلیل صدها در فن بیان تاثیر گذاره،پس باید مثل یک موسیقی دان گوش رو تقویت کرد
    هیچ وقت فکر نمیکردم برای فن بیان به اصوات و شنیدن اینقدر اهمیت بدهند
    در مورد فایل صوتی باید عین جملات رو تکرار کرد یا تفکیک صداها کافیه؟

  • اساس گفتار شنیدن است همانطور که در کودکی قبل از اینکه صحبت کنیم فقط شنیده ایم
    گوش برای مغز ما حکم اصلاحگر را دارد پس هرچه این سیستم اصلاحگر را تقویت کنیم درواقع بیشتر فن بیان خود را تقویت میکنیم و همچنین ما با تقویت شنیداری خود میتوانیم اشتباهات کوچک در بیان را تشخیص دهیم پس ما باید درست بشنویم و سپس تحلیل کنیم
    همچنین برای تمرین تقویت شنوایی بهتر است پس از انالیز یک صدا نقاط مثبت و منفی ان را روی کاغذ بنویسیم
    و در پایان تقویت شنوایی مهم ترین راه برای تقویت فن بیان است

    • سلام
      درک من‌از این مقاله این است
      علاوه بر هنر فن بیان که لازمه ی آن تقویت شنوایی است برای یادگیری تمام حرفه ها نیاز به خوب و درست شنیدن است و درست شنیدن با تقویت شنوایی میسر میشود،که برای این کار تمرین هایی لازم است:مثل رفتن به تئاتر و شنیدن صداهای زنده از دور برای آنالیز و تحلیل رسایی،قدرت و…صداهاست
      و دیگری رژیم صوتی،همانطور که از نامش پیداست پرهیز از شنیدن صداهاییست که فن بیان خوبی ندارند‌
      برای رژیم صوتی بهتر است در محیط های پرسروصدا نباشیم،درست بشنویم و درنهایت خوب تحلیل کنیم.
      ماباید به منبعی که برای تمرین های تقویت شنوایی خود در نظر میگییم دقت کنیم چوت از شنیدن است که گفتار ماشکل میگیرد.
      باتشکر از مقاله مفید شما

  • با سلام و تشکر بابت مقاله بسیار مفید حضرتعالی
    به نظر من علاوه بر تمرین های گفته شده ، حضور در طبیعت از جمله جنگل و دریا در ساعات خلوت نیز می تواند کمک شایانی به تقویت شنوایی داشته باشد . حضور در خیابان های شلوغ و بالابردن قدرت تفکیک صداها از یکدیگر نیز بسیار مفید می باشد . همچنین گوش دادن به کتاب های صوتی نیز بسیار تمرین خوبی است .

  • باید اعتراف کنم من خیلی به این پدیده و نعمت سلامتی گوش توجه نمیکردم ولی با خواندن این مقاله متوجه این عضومهم بدن که ساکت و خاموش امافعال است بیشتر توجه میکنم ولی خوشحالم از اینکه موارد مخرب و زیان آور که به گوش وارد میشود را استفاده نکرده ام و گوشم سالم است .با توجه به مطالب بالا عی خواهم کرد که از این عضو نهایت استفاده لازم رو در جهت پیشرفت فن بیانم ببرم.با تشکر از مطالب آقای مرتضی جتتی

  • نکات کلیدی و جالی بیان شده که شاید به ظاهر ساده اما سراسر تکنیک و مهارت هست.
    امیدوارم بتونم بااین تمرین ها به دلخواه خودم و تایید استاد برسم.
    با تشکر فراوان

  • شنوایی بخش مهم برای بیان هر چه بهتر جملات هست
    آنچه از این مقاله برداشت میشه این هستش:
    با استفاده از گوش دادن به بیان کلمات توسط افراد مسلط به علم فن بیان میتوان شنوایی خود را تقویت کرد
    همچنین معنای رژیم صوتی نیز در این مقاله گفته شده
    و به این معناست که ما باید بیشتر به صداهای درست گوش بدهیم(صدای بازیگران،صداپیشگان و…)

  • اعتراف میکنم اصلا فکر نمیکردم مسیری که شروع کردم انقدر جذاب و البته عمیق باشه.
    و چقدر شنیدن قدرتمنده👌👌
    تمرینات جالبی رو بیان کردید و مشتاق شدم به شنیدن و شنیدن و شنیدن.
    رژیم شنیداری، انگار دیگه دلم میخواد فقط با اصالت ها رو بشنوم، چرا که انچه میشنوم در نهایت در کلام خودم جاری میشه و این مهم، باید درست اتفاق بیوفته. شاید بشه اسمش رو گذاشت شنیدن پاک.
    عالی بود . برقرار باشید

    • کاملا درسته. این تمرین ها به شکل ناخود آگاه سطح سلیقه ی شنوایی شخص رو بالا میبره و از خطر ابت ذال شنیداری دور نگه میداره.
      عبارت شنیدن پاک هم عیارت جالبی هست شاید در آینده ازش استفاده کردیم.
      ممنون از شما.

  • خیلی مطلب جالبی بود و متوجه شدم باید حتما حتما رژیم شنیداری درستی رو انتخاب کنم تا بتونم فن بیان درستی رو فرا بگیرم و اگر رژیم اشتباهی رو در پیش بگیرم ممکنه حتی آسیب هم برسونه به فن بیان من…
    تمریناتی که گفته شد بسیار منو مشتاق به شنیدن رژیم های شنیداری زیبا و درست کرد😊

  • باتوجه به مطالبی که خواندم تقویت شنوایی همان تقویت فن بیان است ما با قرار گرفتن در معرض صداهای درست که همان گوش کردن روزانه به رادیو یا بازیگرانی که فن بیان خوبی دارن می توانیم به این مهم دست پیدا کنیم.

  • سلام…
    با خواندن مطالب و تمریناتی ک ارائه شد سعی میکنم صداهایی رو بشنوم ک صحیح هستند و بیان قوی تری دارند و میترسم ازاینکه صداهایی رو بشنوم که تاثیر بدی روی فن بیانم داشته باشه و حتما خودم رو در معرض صداهای درست قرار میدم.
    ممنون از مطالب بسیار جالب و اموزنده شما

  • تا به امروز فقط بر اساس عادت تلویزیون تماشا می کردم و رادیو گوش میدادم بدون هیچ توجه ای فقط شنوده بودم و قطعا کمتر از ۵۰ درصد محتوا رو درک میکردم صادقانه بگم وقت کشی وسرگرمی بود ولی به لطف آموزش های فن بیان متوجه شدم که باید توجه کنم لز نحوه باز و بسته شدن لب ها تا بلندی و کوتاهی صدا در زمان صحبت کردن و حسی که از صدا دریافت میشه

  • بطور خلاصه میشه گفت ما هرچیزی که میشنویم رو به زبان میاریم، پس تا خوب نشنویم نمیتونیم خوب صحبت کنیم. باید درست بشنویم و بعد از شنیدن حتما تحلیل کنیم.
    گوشها سیستم اصلاح‌گرِ گفتار ما هستم و هرچی بیشتر اونها رو تقویت کنیم میتونیم بیان بهتری هم داشته باشیم.
    یکی از موارد مهمی که میتونه کمک کنه ما بیان قدرتمند و اثرگذاری داشته باشیم گستردگی دامنه لغات توی ذهن‌مون هست که با خوب شنیدن و همینطور مطالعه زیاد میتونیم به این گستردگی کمک کنیم.
    قرار گرفتن در معرض صداهای درست میتونه به تقویت شنوایی ما کمک کنه. صدای درست میتونه صدای بازیگر و یا گوینده‌ای باشه که فن بیان رو به خوبی بلد هست. انتخاب شخص درست بعنوان کسی که میخواهیم به بیانش توجه کنیم خیلی خیلی مهمه، انتخاب نادرست میتونه نتیجه عکس داشته باشه و به شنوایی ما آسیب بزنه. گفتار یک نفر میتونه از نظر صداسازی، یا فن بیان مورد توجه باشه. تماشای زیاد تئاتر میتونه خیلی به تقویت شنوایی ما کمک کنه چون صدای بازیگر رو بصورت زنده، و نه از طریق وسائل الکترونیکی می‌شنویم و در معرض رفتار طبیعی صدا قرار میگیریم.

  • اینکه در تولید صوت از تکنیک کمک میگیریم درست. اما اگر این تکنیک ها از آن کس دیگه ای باشه در تغییر شخصیت کلامی ما تاثیر میذاره. از این تکنیک های انحصاری در بازیگر یا کارکتری که مقلدش هستیم باید طوری استفاده کنیم که از شخصیت ذاتی خودمونم دور نشیم. تغییر باید در عروج اعتقاد و علم باشه نه در کلام، اما اگر این تغییر در کلام اتفاق افتاد صرف نظر از پذیرش تبعات مثبت یا منفی ای که داره، میتونه بسیار به ارتقای شخصیت اجتماعی ما کمک کنه.

  • انسان گفتار را از شنیدن یا می‌گیرد پس اساس گفتار شنیدن است.
    شنوایی بخش مهمی برای بیان هرچه بهتر جملات است، به عبارت می توان گفت:تقویت شنوایی همان تقویت فن بیان است.
    بیان ما زمانی قوی خواهد شد که به صدا ها دقیق تر گوش کنیم و آن را تجزیه و تحلیل کنیم.
    یکی از مهم‌ترین راه های تقویت شنوایی انتخاب درست الگوی مناسب هستش (بازیگران، صداپیشگان) زیرا این الگومنبع ورودی ما برای بیان درست خواهد بود و اگر الگوی مناسبی انتخاب نکنیم نتیجه ای نخوایم گفت بلکه عکس عمل می کند.

  • بعد تقویت شنوایی رژیم شنوایی تاثیر مهم و کارامد روی فن بیان داره که شنیدن صحبت کسانی که در این هنر فعالیت دارند خالی از لطف نیست و البته دیدن تئاتر و شنیدن بیان کلمات و الفاظ صحیح،دیدن اخبار و توجه به طرز بیان به این اتفاق کمک زیادی خواهد کرد

  • برای انجام این تمرینات که قطعا به تقویت شنوایی ما کمک بسیاری می کند، بهتر است در ابتدا صداها را از هم تفکیک کنیم و بهترین ها را مثل صدای زنده تیاتر و یا صدای بازیگرانی که بیان خوبی دارند،را مدنظر قرار دهیم و بدانیم که صداهای زنده تاثیر گذلری بیشتری دارند تا صداهای ضبط شده که توسط سیستم های صوتی فرستاده می شوند. و مطلب مهم دیگر اینکه بدانیم صداهایی مثل صداهای لهجه دار یا داری اختلال تلفظی یا موارد غیر استاندارد دیگر را نباید گوش بدهیم.

  • بیان تشکیل شده از شنیدار و دیدار و مغز ما حکم سیستم اصلاح گر رو داره
    وقتی ما بچه هستیم با شنیدن کلمه بیان رو یاد مگیریم اگر از کودکی در معرض صدا ها درست قرار بگیریم بیانم هم درست میشه
    برای تقویت فن بیان باید چه تمریناتی انجام بدیم
    باید خودمون رو در معرض بیان ها ی درست قرار بدیم که بهش میگن رژیم شنیداری
    مثل توجه به بیان بازیگران و گویندگان که باید توجه کنیم صدای تلوزیون پایین باشه تا به حرکت لب ها و نحوی بیان شون توجه کنیم البته این نکته هم مهمه که بدونیم چه بازیگری فن بیان درست داره
    و باید به نحوه ی تنفس وتلفظ و رسایی وسرعت و انعطاف پذری و خشونت توجه کنیم
    یکی دیگه از راهای تقویت فن بیان رفتن به تتاتر هستش چرا تاتتر بهتره چون تتاتر یک بیانزنده است بهتره بریم به صندلی عقب بشیم و به نحوه ی بیانشون توجه کنیم
    پس ما می تونیم با رژیم شنیداری و قرار دادن خودمون در معرض بیان درست و تقویت شنوایی مون
    عیب های خودم تشخیص بدیم و اصلاشون کنیم

    • دراین مقاله به این پی میبریم که اساس گفتارشنیدن است وماباگوش دادن به اطراف مان متوجه میشیم که اطرافمان چه اتفاقاتی افتاده.وبازخورد نشون میدیم.
      گوش خیلی کمک میکنه به اینکه کلمات مناسب و جدیدی رو یادبگیریم که به نفعمون باشه.
      وهرچه گوش کلمات جدید وبهترین بشنوه این کمک میکنه به شخص تا کلمات و خوب بیان کنه
      یکی از تمرین های شنیداری رفتن به تئاتر وگوش دادن به رادیوچون بیان خوبی دارند واین به ما کمک میکنه.

  • شنوایی در واقع عمل یا فعالیت صوتی
    ذهن است. طبق علوم روانشناسی ذهن ما نیز دارای اندام است مثل اندام دست وپا.ذهن نیز دارای اندام است
    مثل اندام فلسفه،ریاضی،موسیقی و…همانطور که ما عضلات متعددی در بدن داریم که با توجه به رشته ی ورزشی مربوط،آن عضلات رشد می کنند
    عظله ی شنوایی ما نیز نیاز به پرورش و تمرین دارد

  • بسیار عالی و کاربردی بود ممنون از شما
    ولی فن بیان برای افراد چند زبانه بسیار سخت تره و نیاز به تمرین بیشتری داره
    برای کسی مثل من که مدام در اطرافم زبان دیگری را میشنوم و گوشم در معرض این صداهاست
    نسبت به کسی که زبان مادری اش فارسی هست

  • خیلی عالی بود ممنون از شما
    من مدرس زبان هستم
    و خودم چند زبانه
    هم توی تدریسم و یادگیری زبانها فقط و فقط تاکید روی شنیدار است که پایه گفتاره(دقیقا مثل یادگیری زبان مادری)
    البته فن بیان برای افرادی مثل من که شنیدن یه زبان دیگه اطرافم اجتناب ناپذیره بسی سخت و طاقت فرساست
    ولی کار نشد نداره و ایمان دارم که میشه🙏

  • باسلام به استاد.برای تقویت قوای شنوایی سعی کنیم کلمات راخوب بیان کنیم وتلفظ کنیم بایدبه گوش کردن صداهای درست مانند صداهای بازیگران که فن بیان خوبی دارند نوعی رژیم شنیداری است مثل رفتن به تئاتربرروی صندلی که دورترازصحنه بشینیم.برای الگوبرداشتن صحیح ازرادیوهای فارسی مقیم تهران به شکل منفعل گوش بدیم میتونیم رادیوروشن باشدمابه کارهای دیگه مان برسیم میشنویم ولی فعال نمیشنویم کارهای که تداخل باگفتن شنیدن نباشه ازیه گوینده ای الگوبرداری کنیم باشنیدنش برای قوای شنوایی ازیه فایل های صوتی برای گفتارمناسب برای ماچندین بار تکراربشه دوم بایدبدون اختلال باشه یعنی اختلال گفتاری یااختلال تلفظی نداشته باشدحتمابایدلهجه معیار مسلط باشدبایدیه الگومناسب باشه کتاب های صوتی گوش بدهیم ماهیت گوینده که الگولازم قرارمیدهیم ازنظرآناتومی گفتاری ازحالت عادی چندپله بالاترباشد.باسپاس

  • باسلام خدمت شما عزیزان
    در مبحث تقویت شنوایی یاد گرفتم گوش قوی داشته باشم و بعدا. شنیدن بادقت ،شروع ب گفتن نمایم با مطالعه این مبحث نکات ارزنده ای را متوجه شدم

  • در این مقاله یاد گرفتم هفته ای یکبار در جهت تقویت شنوایی تئاتر تماشا کنم یا. گفته های شکسپیر و دیالوگ‌هایی امریکایی را تمرین کنم و همچنین از ضبط صدای خود و آنالیز آن روی کاغذ غافل نگردم
    متشکرم استاد گرامی

  • ابتدا باید از ابزار صدا که گوشهاهستند محافظت کنیم وبعد ازاون تمرین تقویت شنوایی میباشد
    بنابراین تامین سلامت شنوایی خیلی مهم میباشد که باید برای تامین ان باید از انجام یسری کارها خوداری کرد مانند استفاده از هدفون
    بعد از سلامت ابزار شنوایی که گوش میباشد برای تمرین تقویت شنوایی میتوانیم خودمان را ملزم به شنیدن صداهای و کلمات و مکالمات مثبت کنیم و به صدای گویندگان که با لهجه معیار صحبت میکنند گوش بدیم

  • برای تقویت شنوایی سعی کنیم کلمات را خوب بیان و تلفظ کنیم .باید صداهای درست مانند صدای بازیگران که فن بیان خوبی دارند گوش کنیم.
    یا به تاتر بریم و بر روی صندلی که از صحنه دور هست بنشینیم و بادقت به صداها گوش بدیم.
    و اینکه به صدای رادیو های ملی گوش بدیم چون به لهجه معیار نزدیک هست .

  • برای سلامت نگه داشتن شنوایی
    عدم استفاده از هندزفری و محافظت گوش در محیط های پر صدا کافی نیست
    عواملی چون داروهای مصرفی،مواد مغزی گوش،کنترل وزن ،ورزش و نوع سبک زندگی و حتی مصرف سیگار هم میتونه در کاهش شنوایی تاثیر گذار باشه.
    تاثیر صداهای بلند در زنان باردار میتونه باعث فشار خون ،کلسترول و اضطراب شود.

  • به نام خالق یکتای بی همتا.
    با سلام و درود بر استاد ارجمند. آنچه که در این مطالب آمده بر لزوم تقویت شنیداری با انتخاب الگوهای صحیحی برای داشتن فن بیان بهتر تاکید می کند که از طریق دیدن تئاتر زنده و بازی بازیگران خوب جلوه گر می شود یا با گوش دادن به تئاترهای رادیویی خوب. اما سوالی که در اینجا مطرح است این است که بازیگران خوب ، واقعا چه کسانی هستند؟ زیرا از نظر خودم و خیلی از افراد دیگر مانند افراد خانواده ، همکاران و دوستان بسیاری از بازیگران مطرح در سطح کشور ، بازیگران خوبی نیستند ! چرا که بعضی از آن ها فقط به خاطر زیبایی ظاهرشان به شهرت فراوانی دست یافتند و صدا و بیان مناسبی ندارند و بعضی دیگر نیز به خاطر آن که اقوام یا دوستان شان در امر کارگردانی و تهیه کنندگی فیلم ها و تئاترها بوده اند پیشرفت زیادی نمودند. متاسفانه اکثر افرادی که بازیگران بسیار متبحر و دارای صدا و فن بیان عالی هستند ، بیشتر در سنین بالا مطرح می شوند نه در جوانی و معمولا نقش اول تئاتر یا فیلمی را برای آنان در نظر نمی گیرند!

  • درود و مهر
    به درستیکه همانگونه که بدن ما برای سالم ماندن و عملکرد صحیح،نیاز به دریافت رژیم دارد؛ گوش و شنوایی بخاطر ارتباط مستقیم و حیاتی آن با فن بیان نیاز به نوعی رژیم شنیداری دارد تا درست عمل کند و از خطا و معایب مختلف در امان باشد.
    رژیم شنیداری یعنی در معرض سخنرانی افرادی با فن بیان درست و زیبا همچون گویندگان و بازیگران و صداپیشگان قرار گرفتن
    و نتیجه آن متقابلا دقت بالای گوش خواهد بود که درست و غلط را به خوبی تشخیص خواهد داد و این سیستم اصلاح گر به درستی تقویت خواهد شد.
    پس از آن نه تنها اشتباهات فاحش،بلکه اشتباهات بسیار جزئی هم قابل تشخیص خواهد بود و دقت شنوایی بسیار بالا خواهد رفت.
    تماشای تئاتر در اولویت است اما شنیدن فایل صوتی سخنرانان و تعیین یک الگوی شنیداری،نمایش های رادیویی،نمایشنامه های مختلف
    و تقلید کردن و تمرین و تکرار کردن تک تک جملاتشان و ضبط صدای خود و شنیدن و انالیز کردن دوباره آن و نوشتن نقاط مثبت و منفی روی کاغذ و بررسی دقیق و پردازش اصولی، تمرین بینظیری از تقویت شنیدار است.

  • یکی از مهم ترین مباحث تقویت فن بیان تقویت شنوایی است.
    وبرای تقویت فن‌بیان باید به کسانی گفتار درستی دارند گوش بدهیم
    می‌توانیم از فایل های صوتی مناسب و استاندارد استفاده کنیم
    همینطور تماشای تئاتر و گوش دادن به بازیگرانی که فن بیان درستی دارند

  • یکی از مهم ترین مباحث تقویت فن بیان تقویت شنوایی است.
    وبرای تقویت فن‌بیان باید به کسانی گفتار درستی دارند گوش بدهیم
    می‌توانیم از فایل های صوتی مناسب و استاندارد استفاده کنیم
    همینطور رفتن به تئاتر و گوش دادن به بازیگرانی که فن بیان مناسبی دارند

دیدگاهتان را بنویسید