تقویت شنوایی در فن بیان چیست و چرا لازم است ؟

در این مطلب بررسی میکنیم که چرا اهمیت تقویت شنوایی در فن بیان اینقدر زیاد است ؟
و چرا در برخی مهارت ها مثل فن بیان ٬ خوانندگی و … مهارت مکمل محسوب می شود ؟
تقویت شنوایی در فن بیان
تقویت شنوایی در فن بیان بی تردید نقش بسازیی در موفقیت های شغلی ، عاطفی و حتی سخنرانی های سیاسی دارد .
زیرا ما هر چه بیان می کنیم زیر مجموعه از الگوی شنیداری ماست.
گوش و شنوایی
شنیدن یا شنوایی یکی از حواس پنجگانه انسان است.
به طور کلی احساسات پنجگانه برای انسان توانایی به حساب می آید.
توانایی شنیدن برای درک صدا توسط ارگانی به نام گوش و از طریق درک حرکات مکانیکی ذرات هوا صورت میگیرد.
ارتعاشات صدا توسط گوش تشخیص داده شده و با استفاده از سیستم عصبی به مغز منتقل میشود.
این فرآیند را شنیدن (به وسیلهی گوش) نامیده اند.
فایل صوتی نقش مهم تقویت شنوایی در فن بیان
در فایل صوتی آموزشی زیر به علل قرار گیری تقویت شنوایی در مسیر یادگیری فن بیان پرداخته شده است. شما با شنیدن این این فایل یک دید کلی از این موضوع بدست خواهید آورد و خواهید توانست درک درستی از تفکیک شنیده ها داشته باشید.
پادکست تقویت شنوایی در فن بیان
برای دانلود فایل صوتی بالا ( تقویت شنوایی چیست ) اینجا کلیک کنید
همان طور که در فایل صوتی بالا شنیدید ، هیچ راهی جز تقویت شنوایی برای سرعت بخشیدن به آموزش های فن بیان وجود ندارد.
منظور از تقویت شنوایی چیست ؟
گوش انسان قادر است به شکل غیر ارادی بین ۲۰ تا ۲۰۰۰۰ هرتز صدا را بفهمد .
در حالی که صدای خود انسان خارج از بازه ی ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ هرتز نیست .
این یعنی گوش انسان قادر به شنیدن صداهایی فراتر از صدای انسان است .
پس به طور کلی برای گوش انسان سه نوع صدا قابل درک است که هم طبیعی و هم مصنوعی هستند .
- صدای انسان که به وکال ( vocal ) مشهور است شامل ، حرف زدن ، گویندگی ، آواز و …
- صداهای مانند ساز ( music ) و هر صدایی که برای ایجادش اراده ی انسان در کار باشد .
- صداهایی که گاهی به اشتباه effect یا جلوه ی صوتی نیز خاطب می شوند (مانند صدای باران ، رد شدن ماشین و … ) که شامل سایر صدا هایی است که در دو دسته ی بالایی تقسیم بندی نمی شوند.
گوش شما در طول روز هزاران صدا را دریافت می کند و هیچ زمانی نیست که شما تنها یک صدا بشنوید یا هیچ صدایی نشنوید .
شما هر گاه صدایی می شونید در حال شنیدن چندین صدا هستید که بحث مفصلی دارد .
هر تمرینی که بتواند کمک کند تا شما تعداد صداهای دریافتی در واحد زمان را بشمارید تفکیک کنید و به یک یا چند صدا اهمیت بیشتری از بقیه بدهید تمرین تقویت شنواییست .
این موضوع شاید مهم ترین فاکتور برای موفقیت در شغل هایی نظیر لیست زیر باشد .
زیرا قدرت شنوایی درفراگیری تمامی این حرفه ها نقش تعیین کننده ای دارد.
تا حدی که میتواند گفت تقویت شنوایی مهم ترین ابزار شروع فراگیری این مهارت هاست .
- نوازندگان
- خوانندگان
- گویندگان
- دوبلور ها
- صدا پیشگان
- بازیگران
- و …
ما در برنژ انواع مختلفی از تقویت شنوایی در فن بیان را تمرین خواهیم کرد .
از سلفژ گرفته تا تمرینات فوق العاده ای که هنوز در ایران وجود ندارند .
تقویت شنوایی مبحث بسیار شیرینی ست که به طور کامل به آن در بخش تقویت شنوایی برنژ پرداخته ایم .
مفهوم تقویت شنوایی حرفه ای یا تیز کردن گوش در هنر های آوایی چیست ؟
گوش دادن اینجا به معنای اطاعت کردن نیست اما به معنای فهم درست همه ی صدا ها اعم از وکال ، موزیک و ایفکت است .
این بخش کاملا ارادی ست . بنا بر این برای تقویت ، تمرینات بسیار متفاوتی از بخش اول دارد .
با انجام این تمرینات بی تردید تجربه ی متفاوتی از جهان اطراف خود خواهید داشت .
تا حدی می تواند زندگی شما را تحت تاثیر خود قرار دهد .
در این مورد به شکل مفصل در دوره های تقویت شنوایی پرداخته ایم .
من دوستان صمیمی زیادی دارم که روانشناس هستند. از مبتدی تا حرفه ای اما بعضی از آن ها (بیشتر مبتی ها) پذیرش اینکه مواردی جدای آنچه
ایشان روانشناسی می نامند قادر است زندگی ها را متحول کند برایشان راحت نیست .
اما تجربه به ما نشان داده است که روش ها و تکنیک های مختلفی، خارج از انتظار روانشناسان توانسته است به تحولات مثبت در توسعه فردی منجر شود.
تقویت شنوایی یکی از این موارد است. در کنار هم این موضوع را باز خواهیم کرد .
مسیر یاد گیری تقویت شنوایی در فن بیان:
ما در برنژ یک مسیر یادگیری برای تقویت شنوایی در فن بیان آماده کردیم که میتوانید از شماره یک شروع کرده و با مطالعه و انجام دقیق تمرینات قدرت شنوایی خود را برای فراگیری سریع فن بیان آماده کنید.
- تقویت شنوایی چیست؟ ( در حال مطالعه هستین )
- تمرین های تقویت شنوایی ( کلیک برای مطالعه )
- محافظت از سلامت شنوایی ( کلیک برای مطالعه )
شما با مطالعه ی مطلب بالا به سطح مقدماتی شنوایی که برای آموختن فن بیان لازم است دست پیدا خواهید کرد .
با این حال پیشنهاد می شود برای آموختن حرفه ای فن بیان و سایر هنر های آوایی ، مبحث تقویت شنوایی را دوره های آموزش آنلاین برنژ دنبال کنید.
زیرا ممکن است نیاز افراد به این بخش مهارتی تا حدودی با هم متفاوت باشد.
101 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ما خارج از الگوهای شنیداری خودمون نمی تونیم چیزی بگیم،باید در معرض الگوهای درست قرار بگیریم،برای فن بیان بهتر در اول کار باید گوش رو تقویت کنیم،تقویت شنوایی اولین و مهمترین گام در یادگیری فن بیان است.
به نظرم سلامت گوش و سالم بودن شنواییمون و میتونه در پردازش درست صدا راهنمایی کنه
که این افزایش تمرکز میتونه باعث تقویت گویندگی و بیان ما هم بشه واقعا عالی بود ممنونم
دقیقا درسته .
پیروز باشید .
تقویت شنوایی نقش مهمی در فن بیان دارد. بیان ما از الگوی شنیداری ما نشات میگیرد. شنوایی یعنی صداها و درک ان ها. شنوایی دو ابزار دارد یکی ابزار دریافت صدا و دیگری تمرین های تقویت شنوایی. سلامت شنوایی اهمیت زیادی در فن بیان دارد به طوری که باید عومل زیادی را برای سلامت رعایت کرد مثل عدم سیگار کشیدن و…. عواملی که خطرات جدی ای در مدت زمان برای شنوایی ما در پی دارد.
با تشکر
باسلام.اولین و مهمترین گام برای یادگیری فن بیان،تقویت شنوایی ست.تقویت بمعنای هرچه قوی ترشدن حس شنوایی ست،چراکه انچه می شنویم ارتباط مستقیمی با نشستن ان در ذهن ناخوداگاه و یادگیری ان اصولت که میتوانند ووکال ایفکت یا موسیقی باشند.با تقویت شنوایی از زمان یادگیری طولانی مدت فن بیان کاسته و نتیجه ی مطلوب تری میگیریم.با تمریناتی از قبیل شنیدن ووکال هنرمندانی که به زیبایی و با فن بیان صحبت میکنند همچنین با سلامت شنوایی میتوان شنوایی را تقویت نمود.
خوب شنیدن میتواند دید متفاوتی نسبت به جهان اطراف به ما بدهد. از آنجایی که دامنه شنوایی گوش انسان از صدای انسان بسیار بیشتر است در هر لحظه گوش ما تعداد زیادی صدا را میشنود که با دقت و تقویت قدرت شنوایی میتوان آنها را تشخیص داد و درک کرد.
صداهایی که گوش انسان میشنود به سه دسته تقسیم میشوند و شامل صدای انسان (vocal) ، صداهایی که انسان بوسیله ابزار تولید میکند (موسیقی) ، و هرصدایی غیر از دو مورد قبل (effect) میباشد.
نتیجه تقویت شنوایی با تمرین و گوش دادن و دقت در صداهای اطراف، قدرت تفکیک سه نوع صدا و شنیدن صداهای بیشتر، بهتر و واضح تر است. که میتواند کیفیت زندگی و ارتباطات ما را نیز بهبود ببخشد.
با درود و احترام.
آموختن زبان از کودکی بدون نیاز به کلاس درس و مدرسه صورت می گیرد.کودک با شنیدن ,سخن گفتن را فرا می گیرد و این یعنی گوشها دریچه ی یادگیری هستند و هر چه استماع کسی قوی تر باشد ,زبان آموزی بهتری هم خواهد داشت.
همان طور که قبلا هم گفته شده مهمترین بخش از فن بیان بحث تقویت شنوایی است که باعث میشود تا گوش قوی تر و حساسیت نسبت به صداها بیشتر افکیک و تقویت صداها بیشتر شود در این صورت صحیح حرف زدن و کلام آوردن کلمات آسان تر خواهد شد زمانیکه تقویت شنوایی یاد بگیریم قدرت تشخیص صاها برایمان آسان تر میشود و زنگ صدای ما روانتر خواهد شد چرا که گوش تلفظ صحیح را به مغز مخابره میکند و در ذهن حکاکی میکند تا دیگر اشتباه تلفظ نشود.
با سلام و خسته نباشید خدمت استاد گرامی. چیزی که بنده از این مطلب فهمیدم این بود که فن بیان مثل یک فرایندی هست که نیاز به انرژی داره و این انرژی و سوخت از طریق گوش وارد مغز شده و استفاده میشه پس هرچه ورودی بیشتر و قدرتمندتری داشته باشیم سرعت پیشرفت ما هم بیشتر خواهد بود و میتونیم خروجی بهتر و سریعتری داشته باشیم. آیا درک بنده از موضوع درسته؟؟؟
باسلام خدمت استاد بزرگوار
یکی از راههای کسب فن بیان بهتر تقویت شنوایی است. ما هر روزه با صداهای مختلفی مثل صدای انسانهای پیرامون، موسیقی، افکت( صدای باد و بارون و..) سروکار داریم .منظور از تقویت شنوایی این نیست که تعداد صداهای بیشتر بشنویم بلکه منظور پردازش بهتر صداها در ذهن و رسیدن به قدرت تفکیک صداها است. نقش شنوایی از انجایی معلوم میشه که یک کودک تازه متولد شده چون گوش خامش به لهجه و زبان اطرافیان عادت می کند و ان می شنود با همان لهجه و زبان صحبت می کند.پس اگر ما بتونیم گوشمون تقویت کنیم با تفکیک صداها و درک صداهای اساسی پیرامون فن بیان بهتری خواهیم داشت و حتی این به ما کمک می کنه که اساتید فن بیان مورد داوری و قضاوت قرار بدیم و اساتید بهتر بشناسیم.
سلام
متن بالا حاوی نکات مهمی بود از جمله: میزان قدرت شنوایی انسان، انواع صدا، اهمیت تقویت شنوایی در مشاغل خاص و در نهایت تأثیر شنوایی بر توانمندی فردی و مهارتهای اجتماعی.
پیش از این مطلبی درخصوص مهارتهای ارتباطی خوانده بودم. شنیدن یکی از ده مهارتی است که جزو مهارتهای ارتباطی باید به آن توجه کرد. ارتباط مؤثر و مثبت در بسیاری از مشاغل کلیدی است و یکی از مؤلفه های آن شنیدن است. این مهارت در کنار هوش هیجانی، اعتماد به نفس، همدلی و احترام متقابل می تواند تضمین کننده موفقیت شغلی باشد. در بین مهارت های ارتباطی دهگانه شنیدن و تن صدا با فن بیان مرتبط است. تن صدا احساس را منتقل می کند و گوش سپردن دقیق به جزئیات سخن فرد مقابل به ایجاد ارتباط مؤثر کمک می کند. بنابراین شاید بتوان گفت همه مابه تقویت شنوایی نیازمندیم.
اولین ومهمترین گام در یادگیری فن بیان،تقویت شنوایی ست.دو فاکتور مهم وجود داره فاکتور اول داشتن گوش برای شنیدن و سلامت گوش و فاکتور بعدی خوب شنیدن هستش.زیراکه بیان کلام ما ارتباط مستقیم با چگونه شنیدن و چه مطالبی شنیدن داره.چراکه هرچه که میشنویم در مغز پردازش و بر زبان می اوریم
تقویت شنوایی تقویت حافظه را هم به دنبال دارد.تقویت شنوایی باعث افزایش تمرکز و دقت بیشتر می شود.
تقویت شنوایی باعث تقویت حافظه و افزایش دقت و تمرکز حواس می شود.
تقویت شنوایی باعث تقویت حافظه و افزایش دقت و تمرکز حواس می گردد.
سلام و خسته نباشید خدمت استاد عزیز و توانا و ممنونم بابت نکات اموزنده و کلیدی تقویت شنوایی یک اصل مهم در فن بیان هست و اگر ما گوش قوی و سالمی داشته باشیم و در کنار این صداهایی رو میشنویم صداهای سالمی باشن مثل صدای (گویندگان نوازندگان دوبلورها و….)میتونیم به درستی کلمات و جملات رو بیان کنیم و این نشاگر سالم بودن گوش و خوب شنیدن و تمرکز ما برای بیان کلمات است
چیزی که من از این مطالب فهمیدم اینه که واسه بیان خوب باید گوش خوب داشت و صدا ها رو تفکیک کرد سه نوع صدا هست که توی این مطالب اشاره کردند صدای انسان ,صدای که انسان به وسیله ابزار تولید میکنه, صداهایی غیر از این دو (effect). واسه تقویت شنوایی باید تمرین کرد و به این سه نوع صدا توجه بیشتری کرد.صداهایی که مردم کمتر توجه میکنند اما کسی که فن بیان کار میکنه بیشتر توجه میکنه
با سلام و احترام خدمت جنابعالی
به نظر من فن بیان یک سیستم هست که این سیستم دارای ۳ واحد مهم میباشد.
واحد ورودی(گوش)
واحد پردازش(مغز)
واحد خروجی(زبان)
واحد پردازش ما هر چیزی رو که به عنوان ورودی بگیره همون رو پردازش کرده و برای نمایش بر روی زبان و یا برای خروجی آمادش میکنه.
پس اگر واحد ورودی(گوش)ما تقویت نشده باشه یا مشکلی داشته باشه ، خروجی(زبان) ما مشکل دار میشه!
«هیچ وقت نتوانست بفهمد چون هیچ وقت نتوانست بشنود.» داستانکی از جیون میشام، برگرفته از کتاب رقص روی سنجاق: مجموعه شصت و سه داستان کوتاه کوتاه
درود…
لازمه فن بیان خوب شنیدن و تحلیل درست چیزایی هستش که میشنویم اگر شنیدههامون ب درستی تحلیل کنیم میتوانیم به خوبی انرا بیان کنیم پس خوب شنیدن و تقویت شنوایی نقش مهمی در فن بیان دارد.
مهمترین مهارتی که به ما کمک میکند تا بتوانیم درک درست و منطقی از کلام و احساس دیگری داشته باشیم خوب شنیدن و خوب گوش دادن است
که ابتدا من ب شما تبریک میگم بابت این مهارت و استعداد
و دوم مطلب جالب توجه سکسکه بود که من به شخصه دراین مورد به آگاهی رسیدم و یاد گرفتم که نسبت به محیط پیرامونم سطحی نگر نباشم .
با آرزوی موفقیت🙏
به نظر بنده نیاز به توضیح بیشتری نیست.زیرا که مقاله فوق به راستی منظور نویسنده را کاملا انتقال داده و موضوع را بسیار روشن و شفاف در اختیار خواننده قرار می دهد .بنابراین بنده به یک مثال که هم اکنون در ذهنم پدیدار شد بسنده می کنم :
برای نقاشی یک منظره از پشت پنجره کافیه شیشه را تا پایان نقاشی تمیز نگهداریم تا اثری با جزئیات بیشتر و البته دقیق تری که قطعا واقعی تر خواهد بود ارائه بدیم.
(کافیه همیشه گوش های مان را تیز نگهداریم )
به نظر بنده نیاز به توضیح بیشتری نیست!ویا حداقل من اینگونه نظری دارم.زیرا که نویسنده متن فوق هر آنچه مهم و کاربردی بوده را روشن و شفاف به خواننده انتقال داده
بنابراین بنده به مثالی که هم اکنون در ذهنم ایجاد شد بسنده می کنم :
برای اینکه نقاشی خوبی با جزئیات دقیق تری از منظره ای که پشت پنجره است بکشید ،کافیه شیشه را تمیز نگهدارید و تا پایان نقاشی مطمئا باشین که شیشه تمیز است.
تا جزئیات اثر شما تمیز و شفاف باشد.
(کافیه گوش های یمان را تیز نگهداریم و جزئیات بیشتری بشنویم تا بیانی شفاف و واضح داشته باشیم)
سپاس از استاد گرامی مرتضی جنتی.
با سلام و خسته نباشید؛
همانطور که اشاره کردین مهمترین نکته در فن بیان تقویت شنوایی و داشتن گوش سالم است که باعث سریع یاد گیری فن بیان میشود..تقویت شنوایی باعث بالا بردن تمرکز و دقت ذهن ما و قوی شدن گوش میشه
سلام خدمت شما
مطالب بسیار مفید بود و خاطراتی برام مرور شد
انسان دارای امروز کسی نیست که املاک زیادی داره بلکه انسان دارا شخصی است که در روابط اجتماعی دارای فن بیان قوی باشه
با سپاس فراوان
فن بیان در تمام جنبه های زندگی کاربرد بسیاری دارد و قدم اول فن بیان تقویت شنوایی است. تمرینات تقویت شنوایی علاوه بر تقویت فن بیان در زندگی فردی هر شخص نقش به سزایی دارد، از جمله:
درست شنیدن صداها باعث می شود که دیگر نسبت به زندگی سطحی نگر نباشیم و دید و درک متفاوت و جذابی نسبت به پیرامون اطراف خود داشته باشیم. همچنین دقیق گوش دادن به صداهای اطراف باعث افزایش قدرت تمرکز نیز می شود.
پس برای سرعت بخشیدن به تقویت فن بیان در ابتدا باید گوش های سالم داشت و سپس با شنیدن دقیق و درست صداهای اطراف شنوایی خود را تقویت نماییم تا درک بهتری نسبت به کلام و احساس و … در هر لحظه داشته باشیم.
شاید تقویت شنوایی در بیان یک جمله بسیار ساده بنظر برسه
ولی این طور نیست و این شباهتی بسیار به یک کوه یخ داره که فقط بخش کمی از اون که ظاهر هستش روی آبه و تمام هستی اون زیر اب پنهان هستش و باید برای دیدن هویت اصلی وارد جریان بشی و تلاطم این اقیانوس رو بشکنی تا به ماهیتش پی ببری
وجود چنین مطالبی مدام تشنگی من رو برای یادگیری اون بیشتر میکنه
بابت ارائه اطلاعت سپاس گزارم
با سلام خدمت استاد بنا بر توضیحات کامل شما این برداشت میشه که تقویت قوه شنوایی چه بازدهی مثبتی در عملکرد زندگی شخصی و محیطی اجتماعی فرهنگی میتونه داشته باش البته با توجه به ورودی ما بایستی گوشی سالم داشته باشیم تا از اون حالت سطحی نگری بیرون بیاد تا نگاه و گوش تیز بینانه تری نسبت به تمامی مسایل و پیرامون اطرافمون داشته باشیم
با سلام ،در فن بیان ابتدا باید گوش را قوی کنیم چون هر چه می شنویم را بیان می کنیم.سلامتی گوش و تقویت ذهنی گوش مهم است.نیاز به فن بیان یک جایی در زندگی پیدا میشه.که در واقع ما نیاز داریم که کلاممون رو رساتر کنیم.
سلام خدمت شما
در رابطه با فن بیان میشه گفت: در سکوت اندیشه وخوب گوش کردن است که ما درک وفهم خودمونو به اندازه ای بالا ببریم که به همون اندازه به ذهن خودمون قدرت ببخشیم.
تقویت شنوایی مسیری برای خوب صحبت کردن و بیان درسته…
یه جورایی شنیدن الفبا و پایه فن بیانه که هرچه قویتر باشه فرد میتونه راحت تر به اصل موضوع یا به عبارتی خوب صحبت کردن و صحبت خوب کردن برسه.
اینکه در مباحث گویندگی و فن بیان اولین پله ک مهم ترین هس و حایز اهمیت هست تقویت شنوایی است ک ما بتوانیم در هر شرایط با گوش دادن به صداهای اطراف آنهارو تشخیص بدیم ک کدوم وکال هس کدوم موزیک و کدوم افکت
چونکه هر چیزی میشنویم همان رو ادا میکنیم و همچنین با تقویت شنوایی باعث افزایش تمرکز خواهد شد .
دریافت من از متن بالا اینه که گوش مثل ذهن انسان ویژگی های خارق العاده دارد که در حالت عادی کسی از آنها خبر ندارد وما باید در به دنبال پیدا کردن این ویژگی ها باشیم و طبعا به دنبال آن هر که خوب بشنود خوب می تواند سخن بگوید پس طبق متن بالا شاید می تواند گفت مهمترین قسمت فن بیان خوب شنیدن است زیرا شنیدن مثل کالای خام است که نحوه صحبت کردن فرآورده آن می باشد
با سلام. هرچند امکان دارد از دوران کودکی الگوهای شنیداری متفاوت و یا الگوهای سخن گفتن نادرست در انسان شکل بگیرد، اما تقویت شنوایی تاثیر بسزایی در پیشروی برای اصلاح این موارد و فراگیری هنر بلاغت دارد و درواقع گام نخست آموزش فن بیان یا هنر بلاغت و همچنین هنرهایی نظیر نوازندگی، خوانندگی، بازیگری و… تقویت شنوایی است. همچنین به موفقیت در زمینه های شغلی و ارتباطی کمک بسیاری می کند.
برای رسیدن به بیان مناسب و رسیدن به اصول فن بیان باید نکاتی را رعایت و تقویت کرد یکی از این راهها و البته اولین قدم دراین مسیر درست شنیدن و البته خوب شنیدن ودرک شنیداری درست از محیط پیرامون ماست برای رسیدن به این مهم باید نظام شنیداری ما تقویت شود و ممارست در این امر کمک شایانی به درک درست از مفهوم تقویت شنوایی منجر میشود..خوب شنیدن =خوب گوش دادن=درست گوش دادن ومتمرکز شدن درشنیدن است
با سلام. قدم اول و مهمترین اصل در یادگیری مهارت فن بیان تقویت شنوایی است به این معنا که انسان بتواند با تمرکز بیشتر صداهای بیشتری را بشنود آنها را تفکیک کند و بشمارد. ما نمیتوانیم خارج از الگوی شنیداریمان چیزی بیان کنیم . در واقع چیزی که بیان میکنیم همان چیزی است که طبق الگوی شنیداریمان در گذشته آموخته ایم . اگر بتوانیم شنوایی خود را تقویت کنیم فرایند یادگیری فن بیان با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت.
فن بیان زمانی درست انجام میشه که بتونیم درست شنیدن یاد بگیریم
با سلام
به نظر من فن بیان باعث قدرت شنوایی و تمرکز بسیار در حافظه انسان می شود و با تکنیک فن بیان تازه درست شنیدن و نشنیدن و یاد میگیریم.و باعث درست صحبت کردن و ادا کردن کلمات به درستی باعث تمرکز و اعتماد به نفس بالا میشه.
سلام استاد نکات ارزشمندی را بیان نمودید امیدوارم بتوانم با بکارگیری ن
این نکات قدرت شنیداری خودم را تقئیت نمایم وبتوانم این نکات را به دیگران انتقال دهم وحامی شما باشم
برای اینکه گوینده خوبی باشیم، باید شنونده خوبتری بشویم. و این میسر نیست جز با دقت و تمرکز بیشتر در صداهایی که در اطرافمان به گوش ما می رسد و تفکیک انواع آن( وکال، نوا و افکت) چرا که الگوهای شنیداری ما زمینه ساز نحوه بیان و محتوای گفته های ماست.
من ی مدت موسیقی کار کردم. فک میکنم نتیجه ای که در انتهای دوره تقویت شنوایی بدست خواهم اورد همونیه که در موسیقی بدست اوردم. درواقع قبلا وقتی یک قطعه موسیقی رو می شنیدم مثل این بود که دارم به یک پیکر واحد و بدون هیچ جزییاتی گوش میکنم و حتی انگار صدای خواننده از ساز تفکیک نشده بود بنابراین خیلی کمتر از معمول لذت می بردم ولی الان به شدت از موسیقی لذت میبرم و نه تنها سازهای مختلف رو از همدیگه بلکه حتی نت ها و حرکت دست نوازنده روی دسته ی ساز رو هم تفکیک و تشخیص میدم بنابراین باعث شده نوازنده های حرفه ای رو بهتر بشناسم. همه این قدرت های شنوایی از اونجا بدست اومد که من میخواستم ساز بنوازم و بهمین خاطر مجبور بودم با دقت به نواختن استادها گوش کنم و نت ها رو استخراج کنم تا خودم بتونم بنوازمشون. احتمالا طی دوره فن بیان که با تقویت شنوایی شروع میشه هم به همین میرسم یعنی برای اینکه درست حرف بزنم باید با دقت و زیاد گوش کنم تا صداهای درست رو استخراج کنم و همون ها رو ادا کنم.
کاملا درسته ، افزون بر این مخزن لحن و واژه رو تغذیه میکنید و بنا نیاز از قسمت های مختلف اون استفاده میکنید ، به این مبحث مفصلا در موضوع نظام گفتار پرداختیم که بزودی در آموزش ها با آن بیشتر آشنا خواهید شد.
با توجه به تاثیری که الگوهای شنیداری بر فن بیان ما داره ، باید صداها و یا اهنگهایی که باعث ایجاد اثر منفی بر بیان ما میشه رو بشناسیم و صداهایی که شنیدن یا نشنیدنشون در اختیار ما هست رو با اگاهی و دقت بیشتری انتخاب کنیم .
مخصوصا که امروزه ، مجری ها و بازیگر های زیادی وجود داره و همچنین اهنگ های مختلفی بیرون میاد و ما معمولا با افراد زیادی سر و کار داریم در زندگی ، باید الگوهای درست رو گوش بدیم و حتی الامکان از ورودیهای اشتباه جلوگیری کنیم .
با سلام . ما در طول روز با افرادی سر و کار داریم و صداهایی رو میشنویم که انتخابش در بعضی موارد ممکنه دست خودمون نباشه . مثلا اطرافیانمون یا افرادیکه در محل کار و تحصیل با اونها در طول روز هم کلام میشیم .
از طرفی امروزه اهنگ و فیلم های فراوونی تولید میشه و به نظر میاد بسیاری از او صداها ، الگوهای اشتباهی هستن برای شنیدار و بیان ما .
از اونجایی که الگوهای شنیداری تاثیر مهمی در بیان و گفتار ما داره و گفتگو و شنیدن بسیاری از الگوهای منفی شنیداری در طول روز برای ما غیر قابل اجتنابه ، چیکار باید کرد جهت کمترین تاثیر پذیری از الگوهای اشتباه اطرافمون ؟
با سلام از مکالمات غیر ضروری پرهیز جدی داشته باشید.
و در مورد چیز هایی که باید بشنوید حتما با مربی خودتون مشورت کنید.
موفق باشید.
با این اوصاف میتوان فهمید که اکثر مشکلات بر میگرده به خوب نشنیدن،وقتی خوب نشنوی ،درک درستی از مطالب نداشته باشیو قدرت تفکیک شنیداری خوبی نداشته باشی ؛درست هم نمیتونی برداشت کنی و پاسخ بدی…لحن گفتار رو هم باید شنید تا جز جز کلمات رو فهمید .
وقتی خوب بشنویم دنیا رو بهتر و زیباتر میبینیم و درک میکنیم
من آواز کار کردم و اونجا هم تاکیید بر گوش موسیقیایی بود و درست شنیدن،پس درست شنیدن یک مهارته
با سلام خدمت استاد گرامی
درک من از مطالب گفته شده این است که تنها راهی که برای تقویت فن بیان ما موثر است تقویت شنوایی ما میباشد و ما طبق الگوی شنیداری خودمون صحبت میکنیم
ما با تفکیک کردن صداها و تمرکز برای همزمان شماردن و نام بردن اصوات به تقویت شنوایی ما کمک میکند وگوش انسان قادر به شنیدن صداهایی فراتر از صدای انسان است و همچنین ما در طول روز یک یا چندین صدا را میشنویم و ممکن نیست صدایی نشنویم پس بهترین راه تقویت شنوایی همان تفکیک و تشخیص صداها میباشد
با سلام
تقویت شنوایی نه تنها در مهارت فن بیان مفید بوده بلکه در مهارت های دیگر زندگی نیز مفید خواهد بود . اگر شخصی شنوایی قوی داشته باشد میتواند حرف همراه ، همکار یا دوستان خود را به خوبی درک کرده و تعاملات بهتری با انان داشته باشد . همچنین تقویت شنوایی برای آموزش cبان های دیگر نیز مفید خواهد بود . به عنوان مثال بنده فرزند خود را از کودکی در معرض شنیدن زبانی به غیر زبان مادری قرار داده ام و اکنون به راحتی میتواند صدای زبان دیگر را تقلید کند . با تشکر از مقاله مفید شما
آروزی موفقیت برای شما و فرزند عزیزتون
فن بیان چطور میتونه به توسعه فردی کمک کنه ؟
بیان به معنای ارتباط درون با بیرون و فن بیان به معنای ارتباط درست درون با بیرون است.
در نتیجه فن بیان قادر است ارتباط ما با محیط پیرامون را اصلاح کرده و توسعه دهد. این مهم ترین فاکتور در توسعه ی فردی نیز هست.
سلام
تقویت شنوایی باعث تسریع در روند یادگیری فن بیان و افزایش تمرکز روی صداهایی که به وسیله گوش وارد ذهن ما میشود،میشود.
تقویت شنوایی تنها برای کسانی که قصد ورود به حرفه گویندگی،دوبلوری و ….را دارند نیاز نیست،بلکه برای همه کسانی که خواستار بیان و گفتار خوب هستند نیاز است.
باتشکر
با سلام
به نظر من تقویت شنوایی در فن بیان اولین گام و مهمترین موضوع در یادگیری فن بیان است.در حدی که یکی از راه های کسب فن بیان بهتر تقویت شنوایی است.
و نکته ای که وجود دارد این است که ما نمیتوانیم خارج از الگو های شنیداری خودمون صحبت کنیم مثل لهجه هایی که وجود دارد مانند :(اصفهانی،گرگانی،یزدی و….) هر کس با توجه به الگوهای اطراف خودش میتونه صحبت کند.و جذاب ترین موضوع برای من در این مقاله این است که گوش ما در طول روز هزاران صدا را میشنود و لحظه ای نیست که صدایی را نشنویم و یا یک صدا را بشنویم و ما میتوانیم این صدا ها را از هم تفکیک کنیم .
من چند روزی است که مشغول تمرینات شیرین و جذاب شنیدن هستم که با توضیحات مفید شما متوجه شدم که سکوت هم حتی صدا دارد و هیچ لحظه ای در زندگی بدون صدا نیست .
ممنون 🙏
اولین درس و گام در فن بیان تقویت شنوایی است. زیراباتقویت شنوایی میتوان به شناخت اصوات رسید . در این راستا متوجه شدیم که سه نوع صدا وجود دارد
۱. صدای انسان
۲. صدای ساز
۳ . جلوه های صوت
تقویت و افزایش کارایی گوش باعث بهتر شدن سبک زندگی و همچنین بالا بردن کیفیت زندگی نیز میشود
همچنین در این مقاله از انواع صدا(ایفکت،ووکال و موزیک) نام برده شد
از بهترین تمرین ها برای تقویت شنوایی نیز میتوان به شنیدن صداها و تفکیک کردن انها از هم اشاره کرد
باسلام
چیزی که من از این مطالب فهمیدم اینه که ما برای تقویت شنوایی اول باید سلامت شنوایی داشته باشیم واین امکان پذیر نیست تاموقعی که راه تمرین درست رابیاموزیم.
خیلی خوبی این مهارت می تونه تاثییر فوق علاده ای نه تتها رو جذابیت شخصیت میزاره بلکه رو روابط . سبک زندگی.تحصیل و خیلی جاهای دیگه میتونه به ما کمک کنه و اعتماد بنفسمون رو تا حد قابل توجهی بالا ببره. من اقه خاصی به یاد گیری مهارت دارم. میخوام زود تر ین مهارتو یادو تقویت کنم. ای کاش میشد این مهارتو خیلی سریع یاد گرفو میشد الگو های نابی از اطرافیانمون برای تقویت این مهارت استفاده کنیم. با این مطلبتون من امید خاصی پیدا کردم تازه فهمیدم خیلی از شکلاتم ناشی از کم توجهی به حسه شنیداریمه. راستی تا دم نرفته میخواستم ازتون یه سوال بپرسم. ایا تقویت مهارت شنیدن رو درک شنیداری و فهم مطلب تاثییر میزاره و ایا میتونه دایره لغات مارو بیشتر کنه. و اینکه برای این مهارت قد وقتو چقد انرژی لازمه. احساس میکنم باید بشینمو هرچی که میشنومو حفظ و ازشون استفاده کنم که دانشمندا هم کم.میارن. این برا هرکسی امکان پذیر نیستو برا هر سنی فرق داره. نمیدونم برا جونه ۱۹ ساله ترم ۴ دانشگاهی میتونه این مهارتو ظرف مدت کمی یاد بگیره. و حفظش کنه. خیلی دوسدارم نظراتتونو. بشنومو امید بگیرم
سلام خوشحالم فردی با سن شما پیگیر این مسائل هست. و آرزوی موفقیت براتون دارم.
اتفاقا تقویت مهارت شنیداری یک یاد گیری خیلی فوری هست کافیه به تمرین ها عمل کنید و به عمل ها ادامه بدید.
این تمرین ها به شکل غیر مستقیم روی درک مفاهیم هم تاثیر میذارن اما تاثیر زیادی ندارن. تمرین های درک بهتر مفاهیم شفاهی بیشتر از طریق توسعه ی هوش کلامی اتفاق میوفته که باز هم مقدمه اش همین تقویت شنوایی هست.
در واقع این مهارت یک مهارت پایه ای هست که برای سایر هنرمندان آوایی و… نیاز ضروریه.
در مورد هوش کلامی هم بزودی در این سات مطلب مینویسم.
فعلا روی ۵ بخش اساسی فن بیان مقدماتی متمرکز هستم. با ما در اربتطا باشید تا مقالات جدید رو از دست ندید. اون ها خیلی جالب هستن.
انتها باز هم برای شما آرزوی موفقیت دارم.
دو روزی که در معرض تمرینات جذاب شنیدن هستم، تجربه های جالبی برام حاصل شده، که میخوام با توجه به توضیحتون درمورد اینکه هیچ زمانی نیست که هیچ صدایی رو نشنویم، امروز به وضوح متوجه شدم که سکوت هم صدا داره و واقعا لحظه بی صدایی وجود نداره.
نکته جالب بعدی از محتوای بالا که خیلی برام دوست داشتنی بود ، اینکه یک عادت ۲۰ یا ۳۰ یا….. ساله ما به استفاده از یک الگوی شنیداری در بیانمون، میتونه با کسب مهارت های درست و تمرینات اصولی شنیداری، خیلی زودتر از زمانی که پشت سر گذاشتیم ، تبدیل به یک الگوی درست بشه.
شنیدن دریچه ای به دنیای انسان ها و تعامل با اون ها رو برای من باز میکنه
بله انجام تمرین ها بی تردید سرعت فراگیری رو افزایش میده
جداب ترین مطلب :گوش ما در روز هزاران صدا رو میشنوه و لحظه ای نیست که صدای رو نشنوه با استفاده از تقویت شنوایی میتونیم این صداها رو از هم تفکیک بدیم
محل زندگی و خانواده تاثیر بسازای در ساخت فن بیان ما میتونه داشته باشه و ممکنه الگوهای اشتباهی به ما بده
تقویت شنوایی یک مهارته که ما میتونیم یاد بگیریم و صرفا به وسیله خوندن نمیشه یاد گرفت و نیاز به تمرین داره
گوش انسان میتونه بین ۲۰ تا ۲۰۰۰۰ هرتز صدا را بفهمه
در صورتی که صدای خود انسان تو بازه ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ هرتز و بیشتر از این نمیتونه باشه
مهم ترین هدف تقویت شنوایی تفکیک صدا و تشخیص اینکه چه صدایی از چه مبدای هست …
ماخارج ازالگوهای شنیداری خودمون نمی تونیم حرف بزنیم مثلا لهجه هایی مختلفی که وجوددارد مثل اصفهانی .یزدی….هرکس باتوجه به الگو های اطراف خودش صحبت میکندتقویت شنوایی اولین گام و مهمترین گام برای آموزش سریع می باشدکه درشنوایی دوتافاکتور را باید درنظرگرفت اول اینکه گوش سالم باشدیعنی سلامت شنوایی و دومین مرحله که با مرحله اول معنی پیدامیکند پردازش صداهایی است که واردذهن ماشده درواقع قسمت ذهنی شنوایی است ذهن شمارا روی صداهایی که میشنویم متمرکز میکند
در این مقاله میتوان به شنیدن انواع صدا و تفکیک آنها پی برد و دیگر اینکه اگر شنوایی خود راتقویت کنیم اولین گام را برای پیشرفت در یادگیری فن بیان برداشته ایم و پی بردم که در شنوایی ۲ فاکتور مهم است اول سلامت گوشمان است و دوم پردازش صداهایی است که وارد ذهن ما شده است
باسلام
یک ارتباط مستقیمی بین درست شنیدن وبیانمون وجود داره ما هر چه گوش هایمان را درجهت درست ودقیق شنیدن تقویت کنیم همونقدر هم بیان مان زیباتر میشود درست شنیدن باعث ارتباط گیری موثری تری با دنیای پیرامونمون بوجود میاورد.
سلام…
هرچقدر که بتوانیم به تقویت شنوایی مان کمک کنیم و ان را بهبود ببخشیم مسلما باعث قوی تر شدن فن بیانمان میشویم
وحتی این تغییر قادر است زندگی انسان را متحول کند.
هرچه بتوانیم ذخایر(صحیح تر) و( بیشتری) رادر اختیار گوش مان قرار دهیم در فن بیان و بیان احساسات و…قوی تر خواهیم بود
گوش انسان بسیار حساس هست و ما میتونیم فرکانسهایی متفاوت از صدای خودمون رو هم بشنویم. و هیچ لحظهای نیست که ما صدایی نشنویم و یا فقط یک صدا بشنویم.
تمرین برای تقویت شنوایی به ما کمک میکنه متوجه صداهای دیگری هم که میشنویم اما بهشون توجه نمیکنیم، بشیم. که علاوه براینکه در شغلهایی مثل گویندگی، خوانندگی، نوازندگی و.. بسیار ضروری و تاثیرگذاره، میتونه ما رو به درک متفاوتی از دنیای اطاف برسونه و به ما در رشد و توسعه فردیمون هم کمک کنه. (موضوعی که روانشناسها معمولا بهش اعتقادی ندارن!)
خوب شنیدن پایه و اساس خوب حرف زدن و یادگیری مهارت فن بیان هست. باید بتونیم انواع صداها (طبیعی و مصنوعی، شامل : vocal، music و effect) رو از هم تشخیص بدیم و به درستی بفهمیم و همینطور تشخیص بدیم که در لحظه چند صدا رو داریم میشنویم.
زمانی که استاد فرمودند ۸۰ درصد مشکلات زندگی مربوط به مسائل جامعه نیست بلکه به لحن صحبت کردن افراد جامعه با یکدیگر است. واقعا تصمیمم جدی تر شد که اصول و قواعد فن بیان را فراگیرم و خداروشکر میکنم که در این مسیر قرار گرفتم.
بهترین تجربه من تا به الان توجه به صداهای اطراف در فضای سکوت و در فضای شلوغ می باشد حس خیلی عالی پیدا میکنم و متوجه شدم که این تمرین ادامه پیدا کند در شلوغ تر فضا با تمرکز قادر خواهم بود آن صداهایی که دوست دارم هر چقدر هم دور بشنوم.
فقط می دونم از زمانی که روی صداها دقیق شدم زندگی یه جور دیگه شده
شدیدا به فن بیان مثل یک معجون جادویی اعتقاد دارم. با فن بیان در هر کذاکره ای میشه پیروز شد و اساس ارتباط انسانها بر تکلم هست. پس این فن اگر به درستی درک بشه مثل کیمیا ارزشمند و گرانبهاست.
شدیدا به فن بیان مثل یک معجون جادویی اعتقاد دارم. با فن بیان در هر مذاکره ای میشه پیروز شد و اساس ارتباط انسانها بر تکلم هست. پس این فن اگر به درستی درک بشه مثل کیمیا ارزشمند و گرانبهاست.
ما هیچ وقت نمی تونیم خارج از الگوی شنیداری خودمون صحبت کنیم.
تقویت شنوایی نه تنها در مهارت فن بیان مفید هستش بلکه در مهارت های زندگی نیزمی تونه مفید باشه.
تقویت شنوایی باعث تسریع در روند یادگیری فن بیان و افزایش تمرکز روی صدا هایی که به وسیله گوش وارد ذهن ما می شود خواهد بود.
مهم ترین اصل تقویت شنوایی هستش،که باید با تمرین این اتفاق رو رقم بزنیم و باید این کارو به شکل یک تفریح اما جدی تر دنبال کنیم که توی هر محیط متفاوتی که قرار میگیریم چند دقیقه رو اختصاص بدیم به این کار شیرین و البته آموزنده و بتونیم از هر صدایی که اطرافمون اتفاق میفته اون هارو بشنویم و به این که صداهایی که شاید روزمرگی داشتن و ما بی تفاوت از کنارشون رد شدیم رو بهتر بشنویم و درک بهتری داشته باشیم و در همین راستا شنوایی خودمونو تقویت کنیم
تقویت شنوایی یعنی تمرین اساسی گوش کردن وتشخیص دادن صداها
که باتمرکز درگوش دادن وتقویت ان روی بلاغت وابرلز کردن وبروز دادن رفتارهای ما تاثیر مستقیم دارد وچون بحث ما فن بیان هست تقویت شنوایی روی کلام ناتاثیر گذار می باشد
آدمی در هر عرصه ای نیاز به الگوهایی برای تقلید داره ، ممکنه این تقلید در مورد باورها باشه ، اعتقادات ، نوع راه رفتن و کلی مسائل دیگه …
که الان نوع حرف زدن و تقلید کردن ما در این مقاله مورد توجه قرار گرفته .
بعد از پذیرش این مسئله که بله تقلید هست و من نیاز به الگو دارم. سوال اینجاست
که الگوی مناسب یعنی چه ؟
آیا ممکنه که من از هر نظری که بهش بر بخورم تبعیت کنم ؟
یا نیاز هست به اینکه اون مسائل فیلتر بشن ؟
سنجیده بشن که آیا مناسب هست نیست ؟
و معنای مناسب یعنی چی ؟
آیا صرفا کسانی که مثلا صدای زیبایی دارن برای تقلید کردن مناسب هستند ؟
یا نکات خیلی بیشتری در این قبیل موارد وجود داره ؟
پس علاوه بر اینکه نیاز هست قدرت شنوایی مون رو افزایش بدیم . و به درستی صداهای موجود رو بشنویم .
باید یاد بگیریم که صداهای درست و خوبی رو بهشون گوش بدیم با دقت و تیز بینی بالا .
از همراهی شما عزیزان ممنونم ⚘
این بود دیدگاه من
سلام و وقیت بخیر. عالیه نگاهی این چنین کنجکاو و جدی به ماجرا پیدا کردید.
توضیحات مربوط به بخش زیادی از سوالات شما در دوره های آموزشی همواره تدریس میشوند.
به نطرمن محافطت از گوش در پردازش صدا نقش مهمی دارد که منجر به تقویت گویندگی ما می شود و باید بدانیم که یک شنونده خوب است که میتواند برای تقویت گویندگی گام بردارد. به غیر از این تقویت شنوایی میتواند ارتباطات ما را تقویت کند. و همچنین این کار باعث زیاد شدن تمرکز هم می شود پس تا حدودی حافطه را نیز تقویت می کند.
در اصل تقویت شنوایی یعنی ما بتوانیم صداهارا خوب بشنویم و تفکیک کنیم. و به این اصل برسیم که حتی سکوت هم صدا دارد.
با تشکر از مقاله ارزشمند شما
گوش دادن و تقویت شنوایی مهترین چیز در تقویت فن بیانه وقتی ما بتونیم تعداد صد ها بشماریم و تشخیص بدیم و یک یا چند صدا رو. مهمتر بدونیم شنوایی ما تقویت میشه
سه دسته صدا داریم که هم طبیعی هم مصنوعی
وکال یا صدای انسان مثل خوانندگی گویندگی حرف زدن
صدای موزیک هر صدایی که به واسطه ی اراده ی انسان ایجاد بشه مثل ساز
و صدای ایفکت که هیچکدام از اینا نباشه صدای باران موتور
سلام.دراین مقاله متوجه میشیم که گوش یکی از مهمترین حواس پنج گانه مابه حساب میاد.واینکه ما با گوش دادن میتونیم بفهمیم که در اطرافمون چه صداهایی به جز صداهای عادی هم وجود داره.
با گوش دادن دقیق و تمرکز میتونیم حتی صداهایی رو که تا به الان برامون جدی نبودند با گوشمون بشنویم ودرک کنیم.
وگوش خیلی تاثیر خوبی میزاره در فن بیان ،صدا ،وبیان بهتر کلمات میشه
سلام و خسته نباشید به استاد گرامی
برای اینکه بیان درستی داشته باشیم اول از همه بایدشنونده خوبی باشیم وهمونطور که قبلاگفتیم شنیدن اساس گفتار است .شنیدن حساسیت گوش رو بالا میبره وقابلیت شنوایی رو هم افزایش می دهد.وتقریبا همه درطول زندگی خودمیدانند که با بالا رفتن سن قدرت شنوایی اشون کم میشود وباید از قدرت شنوایی شون اگاه باشند
به نظر من ما باید اول از همه با دستگاهای شنوایی و نحوه ی عملکرد آنها آشنا بشویم
سلام استاد ،ممنون بابت مطالب مفیدی که در اختیار ما گذاشتید.شنیدن اساس گفتار هست طبق فرمایشات شما.
سلام استاد ،ممنون بابت مطالب مفیدی که در اختیار ما گذاشتید.
درود و عرض ادب استاد
با خوندن این مقاله روی صداها تمرکز بیشتری میکنم و در انتخاب موزیک بیشتر رعایت میکنم که تاثیر بسزایی داره
سپاس فراوان
به طور قطع تقویت شنوایی باعث میشه تا بیشتر صداهارو درک کنیم و متقابلا بیشتر از اصوات لذت ببریم. همچنین داشتن شنوایی قوی به ما کمک میکنه تا تغذیه ی شنیداری بهتر و با کیفیت تری داشته باشیم و هچنین در گفتار ماهم اثر زیادی خواهد داشت
تقویت شنوایی نقش مهمی در فن بیان دارد. بیان ما از الگوی شنیداری ما نشات میگیرد. شنوایی یعنی صداها و درک ان ها. شنوایی دو ابزار دارد یکی ابزار دریافت صدا و دیگری تمرین های تقویت شنوایی. سلامت شنوایی اهمیت زیادی در فن بیان دارد به طوری که باید عومل زیادی را برای سلامت رعایت کرد مثل عدم سیگار کشیدن و…. عواملی که خطرات جدی ای در مدت زمان برای شنوایی ما در پی دارد.
با تشکر
بسیار عالی و آموزنده 👌👌👌
سلام استاد…. واقعا هرچیزی در شنوایی لازم بود عرض کردین و کامل بود…..متشکرم
باشد ک در این امر رستگار شوم
تقویت شنوایی نقش مهمی در فن بیان دارد. بیان ما از الگوی شنیداری ما نشات میگیرد. شنوایی یعنی صداها و درک ان ها. شنوایی دو ابزار دارد یکی ابزار دریافت صدا و دیگری تمرین های تقویت شنوایی. سلامت شنوایی اهمیت زیادی در فن بیان دارد به طوری که باید عومل زیادی را برای سلامت رعایت کرد مثل عدم سیگار کشیدن و…. عواملی که خطرات جدی ای در مدت زمان برای شنوایی ما در پی دارد.
با تشکر
در این مقاله آموختم که بتوانم در میان صداهای زیادی که به گوش میرسد دوتا سه صدا را آنالیز کرده وبا دقت بیشتری بشنوم وبتوانم تفکیک نمایم همچنین تقویت شنوایی برای شغل هایی چون گویندگی ،بازیگری،دوبلورها ونوازندگان،خوانندگان نقش بسزایی در پیشرفت کار دارد
با سلام
قدم اول در فن بیان خوب شنیدن و تحلیل درست شنیدها هست که اگر شنیده ها رابه درستی تحلیل کنیم میتوانیم به خوبی انرا بیان کنیم پس خوب شنیدن و تقویت شنوایی همچنین رژیم شنوایی نقش مهمی در فن بیان دارد.
تقویت شنوایی مهمترین ابزار برای فراگیری مهارتهای زیر است
نوازندگان ،خوانندگان ،گویندگان
دوبلورها،صداپیشه گان و بازیگران
همانطورکه گفتین بعد سلامت گوش تقویت شنوایی اولین و مهمترین گام در فن بیان میباشد و همزمان با تمرینهای تقویت شنوایی باید گوشمان را در معرض صداهای درست قراربدیم
باتشکر
به نام خداوند جان آفرین حکیم سخن در زبان آفرین
عرض سلام و احترام خدمت استاد گرامی .
مطالب جالبی بودند. شاید تاکنون این گونه به حس شنوایی توجه نداشته ایم و این موضوع که تقویت شنوایی بتواند نقش بسیار مهمی در موفقیت های ما در عرصه های مختلف زندگی مان داشته باشد.
از آن جایی که همه ی افراد از کشورهای گوناگون در بدو تولد خود با گوش دادن به والدین و محیط اطراف شان و سپس با تمرین و تکرار فراوان توانسته اند به سخن گفتن بپردازند ، پس لازم است برای داشتن فن بیان بهتر و دقیق تر در ابتدا به تقویت شنوایی خود بپردازیم.
باسلام
نظر خود را با مصرعی از حضرت مولانا شروع میکنم که میفرماید
«آدمی فربه شود از راه گوش»
در این مقاله نکاتی در رابطه با اهمیت شنوایی در فن بیان گفته شد.همانطور که همه ما میدانیم گوش و حس شنوایی یکی از حواس پنجگانه به حساب می آید و توانایی و قدرت اعجاب انگیزی در انسان است
و ارتباط بسیار نزدیک و مستقیمی با بیان دارد
زیرا ما کلمات و ادبیاتی را تولید میکنیم که روزانه بارها آنها را چه بصورت مستقیم چه غیر مستقیم شنیده ایم.
به همین دلیل محیطی که در آن زندگی و رشد کرده ایم،سطح فرهنگ و فن بیان افراد،لهجه و گویش آنها،نحوه ادا کردن واژگان و حروف و …. خواه نا خواه بر فن بیان ما و نحوه سخن گفتن ما تاثیر گذاشته است.
اما اگر شخصی به صورت آگاهانه و هوشیارانه تصمیم به تقویت بیان خود داشته باشد،نیازی نیست محیط زندگی خود را تغییر دهد که گاها امکان پذیر نیست؛بلکه میتواند با به کار گیری تکنیک ها و روشهای مختلف خصوصا در ارتباط با شنیدن هوشمندانه و آگاهانه،به تقویت فن بیان خود کمک کند و گامهای اصولی را در این راه بردارد.
و در آخر اشاره میکنم به جمله معروف و حکیمانه«گوش دادن هزار بار به از شنیدن است»
زیرا شنیدن فرایندی غیرارادی و غیرفعال است ما روزانه صداهای زیادی را صرفا بخاطر داشتن دستگاه شنیداری میشنویم و متوجه این امر هم نمیشویم
اما گوش دادن امری ارادی است که با جان و دل و کاملا فعالانه با بکارگیری حواسهای مختلف بدنمان و پردازش دقیق توسط مغز صورت میگیرد.
موردی دوم یعنی “گوش دادن” موضوعی است که باعث تقویت فن بیان ما خواهد شد و توسعه فردی و موفقیت را به ارمغان خواهد آورد.
باسلام
نظر خود را با مصرعی از حضرت مولانا شروع میکنم که میفرماید
«آدمی فربه شود از راه گوش»
در این مقاله نکاتی در رابطه با اهمیت شنوایی در فن بیان گفته شد.همانطور که همه ما میدانیم گوش و حس شنوایی یکی از حواس پنجگانه به حساب می آید و توانایی و قدرت اعجاب انگیزی در انسان است
و ارتباط بسیار نزدیک و مستقیمی با بیان دارد
زیرا ما کلمات و ادبیاتی را تولید میکنیم که روزانه بارها آنها را چه بصورت مستقیم چه غیر مستقیم شنیده ایم.
به همین دلیل محیطی که در آن زندگی و رشد کرده ایم،سطح فرهنگ و فن بیان افراد،لهجه و گویش آنها،نحوه ادا کردن واژگان و حروف و …. خواه نا خواه بر فن بیان ما و نحوه سخن گفتن ما تاثیر گذاشته است.
اما اگر شخصی به صورت آگاهانه و هوشیارانه تصمیم به تقویت بیان خود داشته باشد،نیازی نیست محیط زندگی خود را تغییر دهد که گاها امکان پذیر نیست؛بلکه میتواند با به کار گیری تکنیک ها و روشهای مختلف خصوصا در ارتباط با شنیدن هوشمندانه و آگاهانه،به تقویت فن بیان خود کمک کند و گامهای اصولی را در این راه بردارد.
و در آخر اشاره میکنم به جمله معروف و حکیمانه«گوش دادن هزار بار با شنیدن توفیر دارد»
زیرا شنیدن فرایندی غیرارادی و غیرفعال است ما روزانه صداهای زیادی را صرفا بخاطر داشتن دستگاه شنیداری میشنویم و متوجه این امر هم نمیشویم
اما گوش دادن امری ارادی است که با جان و دل و کاملا فعالانه با بکارگیری حواسهای مختلف بدنمان و پردازش دقیق توسط مغز صورت میگیرد.
مورد دوم یعنی “گوش دادن” موضوعی است که باعث تقویت فن بیان ما خواهد شد و توسعه فردی و موفقیت را به ارمغان خواهد آورد.
پاسخ شما نشان از دقت فواران به محتوا و همچنین ذوق و سلیقه ی شما بیان آنچه در ذهن دارید است. شما بدون شک در آموختن فن بیان موفق خواهید شد.
زبان و لهجه و نوع گفتار ما چیزی جز الگو هایی که از کودکی شنیدیم نخواهد بود
برای همیت با تقویت شنوایی میتونیم ذخیره شنوایی خودمون رو افزایش بدیم که بتونین گفتار بهتر و تاثیر گذارتری داشته باشیم
زبان و لهجه و نوع گفتار ما چیزی جز الگو هایی که از کودکی شنیدیم نخواهد بود
برای همیت با تقویت شنوایی میتونیم ذخیره شنوایی خودمون رو افزایش بدیم که بتونین گفتار بهتر و تاثیر گذارتری داشته باشیم
مهمترین عامل شنوایی و درک ما از صداهای اطراف سلامت گوش می باشد.
گام بعدی تمرین و تکرار و تقویت گوش از طریق صداهای اطراف مثل صدای خود و اطرافیانمون، موزیکها و صداهایی که انسان در آنها دخالت دارند مثل صدای ترمز اتومبیل!
که قطعا با تمرکز گوش کردن و تمرین و تکرار میتونیم هم شنوایی بهتری داشته باشیم هم تاثیر بهتری در گفتار.
۱.اهمیت به سلامت جسمی گوش
۲.قرار گرفتن در محیط شنیداری درست و بدون لهجه
۳.تمرکز بر روی صداهای متنوعی که در محیط وجود دارد.
۴.نداشتن طولانی هدفون
۵.دیدن تئاتر آن هم حضور در صندلی های دور از صحنه
۶.گوش دادن به آثار شکسپیر و گوینده های حرفه ای
۷.برای داشتن مهارت فن بیان باید خوب بشنویم
۸.کاهش سطح استرس به محافظت از گوش کمکمیکند