Keyword Stuffing – استفاده بیش از اندازه از کلمات کلیدی

کیورد استافینگ Keyword Stuffing بمباران و استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی

Keyword Stuffing چیست؟

بمباران کلمه کلیدی “Keyword Stuffing” (کیورد استافینگ) یا به معنی عامیانه «استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی» یک ترفند بسیار قدیمی و اما رایج میان سئوکاران است که از آن برای معرفی کلمات کلیدی هدف خود به ربات های موتور جستجو استفاده میکند. در این روش سئوکار تلاش میکند، با تکرار مکرر یک کلمه کلیدی یا عبارت کلیدی خاص، در قسمت های مختلف محتوای خود مانند: عنوان، متن اصلی، توضیحات متا و لینک های داخلی ، سعی میکند شانس قرار گرفتن در رتبه های اول جستجو را برای صفحات سایت خود افزایش دهد.

این روش در گذشته بسیار کار آمد بود اما به مرور و با بروزرسانی الگوریتم های گوگل، مانند: الگوریتم پاندا و مطرح شدن بحث چگالی کلمه کلیدی ، عملا کارایی خود را از دست داد و تکرار بیهوده و غیر طبیعی کلمات و عبارات کلیدی در صفحات سایت ، امروزه به عنوان یکی از روش های سئو کلاه سیاه شناخته میشود و نه تنها هیچ سودی در طولانی مدت برای ترافیک سایت نداشته بلکه سبب اسپم شناخته شدن و در نهایت جریمه شدن سایت توسط موتورهای جستجو میشود.

تاریخچه پر کردن کلمات کلیدی در صفحه

در شروع کار موتورهای جستجو، آن ها از روش های ساده و ابتدایی برای رتبه بندی سایت ها در نتایج جستجو استفاده میکردند و عملا ابزاری درمورد ارتباط معنایی بین کلمات و شناسایی مفهوم نهایی یک موضوع نداشتند.

در آن زمان بهترین شیوه برای تشخیص مفهوم اصلی یک صفحه، شناسایی و انتخاب کلمات و عباراتی بود که بیشتر از بقیه در صفحه تکرار شده بودند. موتورهای جستجو با توجه به تعداد تکرار یک کلمه و یا عبارت خاص در صفحه موضوع آن را مشخص کرده و رتبه سایت را در نتایج جستجو مشخص میکردند.

سئوکاران و تولیدکنندگان محتوا از این ضعف موجود استفاده کرده و با تکرار مکرر و غیر طبیعی کلمات کلیدی در صفحه، موتورهای جستجو را فریب داده و رتبه های خوبی را در نتایج جستجو کسب میکردند.

اما با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی “Latent Semantic Indexing” موتورهای جستجو به ویژه گوگل با معرفی الگوریتم هایی مانند الگوریتم Panda ، Hummingbird و Rank Brain ابتدا با تکنیک شناسایی چگالی کلمات کلیدی و سپس با دانش LSI قادر به تشخیص ارتباط معنایی و مفومی بین کلمات شده و از این رو قادر به تشخیص مفهوم و هدف اصلی نویسنده از محتوا شدند.

هرچقدر قدرت و دقت ربات های موتورهای جستجو در شناسایی مفهوم و کیفیت محتوای صفحات افزایش پیدا کرد ، تاثیر استفاده و تکرار غیر طبیعی کلمات کلیدی در سئو کمتر شد. تا جاییکه گوگل به صورت رسمی اعلام کرد که استفاده از Irrelevant keywords و انجام keyword stuffing باعث جریمه و اسپم شناخته شدن توسط گوگل خواهد شد.

مورد بسیار جالبی که در مورد تکنولوزی به کار رفته در ربات های موتورهای جستجو مخصوصا گوگل وجود دارد این است که این موتورها تا جایی پیشرفت کرده‌اند که می‌توانند حتی کیورد استافینگ‌های نامرئی را نیز تشخیص دهند. منظور از کیورد استافینگ نامرئی حالتی است که در آن سئو کار، متن تولید شده را پر از کلمه کلیدی مد نظر کرده اما این کلمات را با استفاده از تکنیک‌های مختلف از نظر موتورهای جستجو پنهان می‌کند.
به عنوان مثال:
نگارش آزار دهنده عنوان ها به صورت: «ترانه جدید، موزیک نو، آهنگ تازه» یا هم رنگ کردن کلمات کلیدی با پس زمینه سایت برای مخفی کردن از دید کاربر

همانطور که گفتیم موتورهای جستجو مخصوصا در زبان انگلیسی و اخیرا در زبان فارسی، بسیار پیشرفت کرده اند؛ در صورتی که از کلمات کلیدی هم معنی و کلمات کلیدی مرتبط برای سئو محتوای خود استفاده میکنید حتما سعی کنید چگالی کلیدی را رعایت کنید.

Keyword Stuffing دقیقا شامل چه کارهایی میشود؟

هر کاری که باعث تکرار بیهوده و غیر طبیعی یک عبارت خاص در یک صفحه وب شود شامل Keyword Stuffing می شود که در تصویر زیر برخی از آنها را مشاهده میکنید.

چند نمونه برای Keyword Stuffing

سایر مواردی که باعث اسپم شده به دلیل تکرار کلمات کلیدی میشود:

  • تکرار کلمه کلیدی در عنوان صفحه
  • استفاده زیاد از کلمات کلیدی در متا description صفحه
  • استفاده بیش از اندازه از کلمات کلیدی در محتوای صفحه
  • لینک سازی غیر طبیعی با یک عنوان تکراری برای یک لینک
  • هدف گذاری روی نام شهرها یا کلمات مشابه و نزدیک به هم
  • تکرار غیر طبیعی در Alt و توضیحات تصاویر
  • تکرار آزاردهنده کلمات کلیدی در عنوان های داخلی محتوا
  • استفاده از کلمات کلیدی غیر مربوط با موضوع اصلی

چرا پر کردن کلمات کلیدی برای سئو بد است؟

بعد از خواندن توضیحات بالا ، می توان یکی از بارزترین دلایل اشتباه بودن تکنیک پر کردن کلمات کلیدی را به چشم دید: یعنی داشتن یک تجربه افتضاح برای کاربران

محتوای یک وب سایت خوب باید با هدف آموزش ، خدمت و تعامل با خوانندگان باشد. وقتی صفحات را با کلمات کلیدی پر می کنیم ، دیگر قادر به تحقق این هدف نخواهیم بود. وقتی بجای نوشتن برای خوانندگان زنده (کاربران) برای ربات های موتور جستجو مینویسیم. این یک تجربه کاربری ضعیف برای مخاطبان را در پی خواهد داشت و احتمالاً کاربران را ناراضی و از ما دور خواهد کرد و bounce rates سایت را افزایش خواهد داد.

البته ممکن است استفاده بیش از اندازه کلمات کلیدی در مواقعی بنابر کلمه کلیدی انتخابی و شرایط رقبا ، افراد بیشتری را به سمت سایت ما سوق دهد ، اما بدون شک در طولانی مدت این فعالیت می تواند منجر ناراضی شدن کاربران و مجازات موتورهای جستجو را در پی داشته باشد. به عبارت دیگر ، اگر صفحه را با کلمات کلیدی بی مورد پر کنیم ، در طولانی مدت شانسی برای رتبه های بالاتر را نتنها بهبود نمی بخشد و بلکه آنها را کاهش می دهد و ممکن است با مجازات Google همراه باشد که ابتدا آن صفحه و در نهایت کل سایت را از صفحات نتایج موتور جستجو (SERP) حذف کند.

نحوه استفاده صحیح از کلمات کلیدی برای جلوگیری از کیورد استافینگ

جهت کمک به سئو و رتبه بندی یک صفحه وب ، برای یک کلمه کلیدی خاص ، به جای Keyword Stuffing ، باید روی بهینه سازی کلمات کلیدی تمرکز کرد. منظور از بهینه سازی ، تمرکز برای تولید محتوای مفید و غنی از اطلاعات است که برای این منظور یک چک لیست آماده کردیم که با استفاده از آن میتوانید کیورد استافینگ فرار کنید.

چک لیست برای جلوگیری از Keyword Stuffing :

نتیجه گیری

همان طور که میدانیم اگر از نمک در غذای خود استفاده نکنیم، غذای ما بی مزه خواهد شد و اگر هم بیش از اندازه استفاده کنیم، غذای ما شور خواهد شد. استفاده از کلمات کلیدی هم دقیقا مثل رابطه نمک با غذاست. اگر از کلمه کلیدی در محتوای خود استفاده نکنیم بدون شک شانسی برای رتبه گرفتن در نتایج جستجو نخواهیم داشت و اگر هم زیاد استفاده کنیم باعث Keyword Stuffing خواهد شد.
لُب مطلب اینکه، درست و بجا از کلمات کلیدی استفاده کنیم و از تکرار غیر طبیعی و بیهوده پرهیز کنیم.

منابع

برای تعریف keyword stuffing از wikipedia ، برای معایب و مزایای کیورد استافینگ از alexa ، برای توضیحات در مورد چر کردن کلمه کلیدی از wordstream و در آخر هم از تجربیات شخصی و مشاوره دوستان استفاده کردم.

2 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید