آموزش کامل بهینه سازی محتوای ویدئویی و سئو ویدئو | Video SEO

سئو ویدیو

سئو ویدئو و محتوای ویدئویی

اگر بهترین محتواهای ویدئویی را تولید کنید ولی سئو درستی برای ویدئو های خود نداشته باشید، بدون شک محتوا های تولید شده شما هیچ شانسی برای مشاهده شدن توسط مخاطب از طریق بازدید جستجوگرها نخواهد داشت؛ پس با من در این نوشته همراه باشید تا به صورت گام به گام یک راهنمایی کامل برای بهینه سازی و سئو ویدئو داشته باشید.


چرا باید از محتوای ویدئویی استفاد کنیم؟

همان طور که در مقاله سئو عکس گفتیم: « یک عکس میتوانید بیانگر هزاران کلمه باشد » پس اگر یک عکس می تواند یک هزار کلمه را بیان کند، پس ببین یک ویدئو چه انقلابی میتواند به پا کند.
اگر یک محتوای ویدئوی به خوبی تولید و دقیقا برنامه ریزی شده باشد می تواند به ایجاد نام تجاری و شهرت کسب و کار شما کمک کند تا به طور موثر پیام و ارزش های اصلی خود را در یک مسیر قانع کننده و جذاب انتقال دهید.
موتورهای جستجو هم کاملا این موضوع را میدادند و به سایت هایی که محتوای ویدئویی ارزشمند تولید میکنن اهمیت بیشتر قاعل هستن.

سئو ویدئو بهترین ابزار برای ویدئو مارکتینگ

ما در این نوشته نمیخواهیم در مورد ویدئو مارکتینگ صحبت کنیم، بلکه میخواهیم در مورد سئو ویدئو صحبت کنیم؛ با وجود این که این دو موضوع رابطه مستقیمی باهم دارن ولی در اصل دو موضوع مستقل و جدا از هم به حساب میان و به نوعی میتوان گفت که سئو ویدئو یکی از ابزارهای اساسی ویدئو مارکتینگ میباشد و اگر سئو ویدئو به درستی انجام نشود بدون شک استراتژی ویدئو مارکتینگ زیر سوال خواهد رفت.
پس ما در این مقاله بنا را بر این میگذاریم که شما تمام اصول ویدئو مارکتینگ را رعایت کردین و قراره باهم به اصول ویدئو سئو بپردازیم.

سئو ویدئو اگر به درستی مورد استفاده قرار گیرد، ویدئو تولیدی می تواند به یک شکل بسیار قدرتمند از محتوا تبدیل شود و به راهکار کلی استراتژی سئو سایت کمک کند.

تاثیر استفاده از ویدئو در نوشته از نظر سئو

در مقاله قبلی خودم در سایت برنژ که در مورد سئو تصاویر سایت بود؛ یک مثال تجربی را که در مورد سایت شخصیم شرح دادم و گفتم که یک پستی که بزور تا صفحه چهارم گوگل آماده بود چطور با قرار دادن عکس به رتبه دوم گوگل رسید.
بعد از گذشت چند روز با توجه به تلاش ها و ویرایشاتی که انجام دادم پست مورد نظر از رتبه دوم پایین تر نیامد؛ تصمیم گرفتم تا قدرت ویدئو را در پست بررسی کنم. این موضوع باعث شد که ویدئویی ضبط و به پست اضافه کردم؛ نتیجه باور نکردی بود چون بعد از سه روز پست مورد نظر به رتبه یک در آن کلمه کلیدی رسید.

ویدیو سئو
اهمیت ویدئو سئو

بهترین و مناسب ترین ویدئو برای وب

یک ویدئوی که خودتان آن را ضبط کرده یا با نرم افزار تولید کرده اید، همیشه بهتر است از یک ویدئویی است که آن را از یک منبع دیگر کپی کرده اید؛ حتی اگر آن را با نرم افزار ویرایش و کلی تغییرات در آن ایجاد کرده باشید.
به عنوان مثال صفحه ای در مورد محصول شماست نیاز به فیلمی از محصول واقعی شما دارد، نه ویدئو دیگری.
در نتیجه هرگز فکر نکنید که شما همیشه در ویدئوهاتون به یک بازیگر یا مجری ماهر نیازمند هستید تا جذاب به نظر برسید.

اگر ویدئویی از خود ندارید که استفاده کنید، راه های دیگری برای پیدا کردن یا ساخت یک ویدئو منحصر به فرد وجود دارد، مثل استفاده از سایت های ویرایش و متحرک سازی تصاویر، که شما با یک جستجوی ساده میتوانید بهترین ویدئوها رو برای پست های خود بسازید؛ ولی این موضوع رو حتما یادتون باشه که در کپی کردن و ساخت ویدئوها خیلی محتاط باشید، چون برخی از موزیک ها و ویدئوها دارای کپی رایت هستن و اگر شما آنها را کپی کنید ممکن است به عنوان نقض کننده کپی رایت شناخته شوید و در آینده از نظر سئو دچار دردسر های جبران ناپذیری گردید.

از ویدئوهای کوتاه و با حجم مناسب استفاده کنید.
اگر زمان ویدئو بیشتر از ده دقیقه و حجم آن بیشتر از پانزده مگابایت باشد، شانس دیده شدن آن توسط مخاطب به شدت کاهش می یابد. این اعداد در موضوعات مختلف متفاوت است.


شناسایی محل آپلود ویدئو

بعد از اینکه شما ویدئو خود را تولید و با استفاده از تکنیک های موجود ویرایش کردین زمان آن میرسد که شما تصمیم بگیرید که ویدئو خود را کجا آپلود کنید؟

برای پاسخ به این سوال دو جواب وجود دارد:
۱. در هاست خود سایت یا هاست دانلود خودمون آپلود کنم.
۲. در سایت های اشتراک گذاری ویدئو مثل یوتیوب و آپارات و… آپلود کنم.

اگر بخواهید در سایت خود آپلود کنید بدون شک باید زیر ساخت های درستی برای آپلود محتوای چند رسانه ای در سایت خود داشته باشید، چون ویدئو ها اغلب حجم بالایی دارن و پهنای باند زیادی رو از سایت در برمیگرن. پس انتخاب اینکه آیا روی هاست خودمون آپلود کنیم یا در سایت های اشتراک گذاری ویدئو ، تصمیم بسیار سختیست.

در پایین معایب و مزایای هر یک را با هم بررسی میکنیم:

مزایای آپلود در فضای داخلی خودمون

  • تمام بازدید ها از دامنه خودمون خواهد بود و این موضوع باعث بهبود رتبه سایت می شود.
  • میتوان توضیحات و لینک های تکمیلی کنار ویدئو قرار داد.
  • میتوان تصویر کوچک شده اختصاصی قرار داد.
  • آمار تکمیلی از ویدئو میتوان بدست آورد.
  • کاربر اعتماد بیشتری به ویدئو میکند.
  • میزان تمایل به خرید را ۲۲ درصد افزایش میدهد.
  • تاثیر مستقیم در برندینگ دارد.

معایب آپلود در فضای داخلی خودمون

  • هزینه های جانبی زیادی دارد.
  • ممکن است نسبت به سایت های اشتراک گذاری در گوگل کمتر دیده شود.
  • پهنای بند سایت را مصرف میکند.
  • به علت حجم بالا در بکاپ گیری ما را دچار مشکل میکند.

مزایای آپلود ویدئو در سایت های اشتراک گذاری ویدئو

  • رایگان و بی دردسر است.
  • ممکن است بهتر دیده شود.
  • ویدئو در بخش ویدئو های مرتبط زودتر به دست مخاطب میرسد.
  • سئو راحتری دارد.
  • ویدئو توسط این سایت ها برای تمام سیستم ها بهینه میشود.

معایب آپلود در سایت های اشتراک گذاری ویدئو

  • بازدید ویدئو از بازدید سایت حساب نمیشود و تاثیری در ربته سایت ما ندارد.
  • نمیشود دکمه خرید مستقیم را به ویدئو اضافه کرد.
  • این سایت ها آمار رفتاری مخاطب را در اختیار ما قرار نمیدن.
  • ریسک های فیلترینگ ، تحریم و منحل شدن این سایت ها وجود دارد.

در کل تصمیم بر اینکه ویدئو کجا آپلود شود بستگی به استراتژی محتوایی و پتانسیل های شما دارد و نمیتوان گفت که کدام تصمیم بهتر است. ولی بدون شک اگر شما کسب و کار بزرگی دارین پیشنهاد میکنم وابسته به سایت های اشتراک رایگان ویدئو نباشید و سعی کنید زیر ساخت های نمایش ویدئو رو در سایت خود ایجاد کنید تا هم بازدید سایت را از طریق موتور های جستجو بالا ببرید و هم درگیری و تعامل مخاطب را با سایت خود در طولانی مدت بدست بیاورید.
اما اگر کسب و کار نوپا و کوچکی هستین و نمیخواهید برای محتوای ویدئویی خود هزینه زیادی انجام دهید پیشنهاد میشود از سایت های اشتراک ویدئو مثل آپارات (برای مخاطب ایرانی) و یوتیوب (برای مخاطب خارج از ایران) استفاده کنید.

جمع بندی محل آپلود ویدئو:
هرچقدر هم که استانداردهای سئو بر روی ویدئوهای شما در آپارات رعایت شود و حتی بازدید میلیونی داشته باشد باز هم بازدیدکنندگان به سایت شما وارد نمیشوند. عملا این کار فقط موجب شناخته شدن بیشتر نام شما و جذب درصد کمی از بازدیدکنندگان علاقه مند را به همراه خواهد داشت. پس اگر به دنبال بالارفتن رتبه سایتتون هستین حتما ویدئو ها را در سایت خود آپلود کنید نه آپارات.

آپلود ویدئو در کانال های توزیع مختلف

ویدئو های خود را فقط محدود به یک مکان میزبانی نکنید. یعنی سعی کنید ویدئو ها را در چند کلمه کلیدی در چندین فضا آپلود کنید.
به عنوان مثل شما یک ویدئو با موضوع سئو ویدئو برای فروشگاه اینترنتی دارید که داخل یک پست با عنوان آموزش کامل سئو ویدئو قرار داده شده است.
بهترین کار این است که یک ویدئو بسازید و در آپارات آپلود کنید و در آن مقاله خود را معرفی و از کاربر بخواهید که برای مشاهده آن وارد وبسایت شده و آموزش کامل را مشاهده کند.
این کار شاید مشکل و پرهزینه به نظر برسد، ولی اگر به درستی اجرا شود میتواند ترافیک عظیمی از کاربران را به سمت سایت شما هدایت کند. بنابراین بودن اصولی و با استراتژی در مکان های بیشتر مساوی با بیشتر دیده شدن شماست.


آموزش مراحل سئو محتوای ویدئویی یا به اصلاح ویدئو سئو

آموزش سئو کردن ویدیو
آموزش سئو کردن ویدئو

ما در ادامه تمام این مراحل را به عنوان آموزش سئو ویدئو آوردیم که شما با انجام صحیح و مرحله به مرحله آن بدون شک یک ویدئو بهینه شده، هم برای کاربران و هم برای موتورهای جستجو خواهید داشت.

انتخاب محل قرار گیری درست ویدئو در سایت

اولین مرحله در بهینه سازی و سئو ویدئو شناسایی محل دقیق قرار گیری آن است شاید این موضوع ساده به نظر بیاد ولی تجربه ثابت کرده که یکی از دلایل پیشرفت یک وب سایت توجه به جنبه های بصری و روان شناختی آن میباشد. البته فرآیندهای زیادی در این بخش نقش دارند، ولی از آنجایی ما موجودات بسیار بصری هستیم، مخصوصا زمانی که به دنبال دیدن موضوعی خاص وارد صفحه‌ای شده ایم، در این شرایط دیدن یک ویدئو هدفمند در مکانی درست ما را بیش از هر چیزی تحت تاثیر قرار می دهد. به معنای واقعی کلمه کمک میکند تا ما موضوع را بهتر درک کنیم.

انتخاب محل درست حتی میتوان در میزان دیده شدن ویدئو تاثیری بسیار زیادی داشته باشد.

به عنوان مثل بیش از ۱۲ درصد بازدید کنندگان صفحه را بدون اسکرول کردن میبندند، پس اگر شما ویدئو خود را در انتهای نوشته قرار دهید شانس دیده شدن کمتری خواهد داشت و اگر در بالا قرار دهید ممکن است باعث نادیده گرفتن شدن محتوای پایین صفحه شود، پس بسیار مهم است که با تشخیص و استراتژی درست، ویدئو را در مکانی قرار دهید که هم از نظر بصری و هم از نظر مارکتینگ درست باشد.

سعی کنید ویدئو را در قسمت ابتدایی مقاله و پس از یک یا دو پاراگراف مرتبط جاسازی کنید. هرچقدر به قسمت های پایانی مقاله نزدیک میشویم تاثیر و میزان دیده شدن ویدئو کاهش می یابد.

انتخاب نام مناسب برای ویدئو

گوگل و سایر جستجوگرها توجه ویژه ای به نام ویدئو ها دارد، سعی کنید همیشه از کلمه کلیدی در نام ویدئو خود استفاده کنید.
این کار خیلی ساده است: کافیه قبل از آپلود، نام ویدئو مورد نظر رو به کلمه کلیدی ویدئو یا مقاله ای که ویدئو در آن میخواهد قرار بگیرد تغییر داده و سپس آپلود کنید.
به عنوان مثال: اگر محتویات ویدئو شما غروب خورشید از کنار برج میلاد و عنوان پست شما خرید بلیط تماشای غروب از برج میلاد است، نام فایل نباید DSC5896.mp4 باشد، اگر کلید واژه اصلی برج میلاد است، بهتره نام فایل هم برج-میلاد.mp4 باشه.

انتخاب عنوان مناسب برای ویدئو

عنوان اصلی ویدئو یکی از مهمترین معیارهای موتورهای جستجو برای رتبه دهی میباشد. نحوه نوشتن عنوان مناسب برای ویدئو ها کاریست که نیازمند تجربه ای بسیار بالا میباشد، شاید یک عنوان از نظر ما کامل و گویای مطلب باشد ولی از نظر موتورهای جستجو یک عنوان بدرد نخور به حساب بیاید. سعی کنید در رسیدن به یک عنوان مناسب عجله نکنید و با ویرایشات پی در پی خروجی عنوان خود را بررسی و بهبود دهید.

نوشتن شرح و توضیحات برای ویدئو

بعد از عنوان خوب نوشتن یک توضیحات کامل و متقاعد کننده در مورد ویدئو که داری کلمات کلیدی و طول آن حداقل بیشتر از ۱۵۵ کاراکتر و کمتر از ۳۰۰ کارکتر باشد تاثیر خیلی زیادی در بهبود سئو ویدئو شما دارد. عنوان و توضیحات مناسب فارغ از بحث سئو اگر حرفه ای نوشته شده باشد میتواند نقش اساسی را در مشاهده شدن ویدئو توسط کاربر داشته باشد. زیرا طبق آمار ۳۳ درصد از کاربران بعد از خواندن کپشن ویدئو تصمیم به لود آن میگیرند.

ویژگی عنوان و توضیحات خوب برای ویدئو

  • قانع کننده و مرتبط باشد.
  • باعث تشویق کاربر به کلیک و مشاهده ویدئو شود.
  • در رابطه با محتوای مربوطه و قابل اجرا باشد.
  • شامل کلمات کلیدی که با جستجوی کاربر منطبق است باشد.
  • عنوان کمتر از ۵۵ کاراکتر باشد.
  • متا توصیف که ۱۵۵ کاراکتر یا کمتر است در زیر عنوان نوشته شده باشد.
  • در نوشتن حتما از تکنیک های پیدا کردن عنوان مناسب و کلمه کلیدی استفاده شده باشد.

بهینه سازی پاراگراف ها و نوشته های قبل و بعد ویدئو

اگر ویدئو را در وسط نوشته استفاده میکنید به این نکته توجه کنید که موتور های جستجوگر هوشمند مثل گوگل برای اینکه متوجه بشن، ویدئو استفاده شده در نوشته مرتبط هست یا نه. حتما متن های قبل و بعد از ویدئو را مورد بررسی قرار میدن. پس با قرار دادن ویدئو غیر مرتبط، با هدف اینکه حالا یه ویدئو بذارم بره به فکر فریب موتورهای جستجو نباشید چون هوشمندتر از این حرفا هستن و محتویات ویدئو رو درک میکنن (اگر الانم درک نکنن آینده خواهد کرد). پس یادتون باشه که نوشته ها و پارگراف های قبل و بعد حتما با ویدئو قرار داده شده هم خوانی داشته باشد.

قبل از ویدئو یک تگ h2 اختصاصی مخصوص آن ویدئو و در پایین آن یک فضای متنی برای قرار دادن توضیحات در مورد ویدئو داشته باشید.
در صورت نشانه گذاری صحیح ( ترجیحا استفاده از Schema ) این اطلاعات نقش عنوان ( Title ) و توضیحات ( Description ) برای رتبه بندی ویدئوی شما خواهند داشت.

اضافه کردن زیرنویس یا رونویس ویدئو

بدون شک در سایت ها نوشته های زیر ویدئوها را دیده اید (البته در بعضی از سایت ها روی ویدئو یا در پایین به صورت متنی قرار داده میشه) به این نوشته ها زیرنویس ویدئو یا رو نویس ویدئو گفته میشن که اهمیت خیلی زیادی در سئو دارن، طبق آمار این نوشته ها ۲۰۰ درصد بیشتر از پاراگراف بعدی تاثیرگذاری دارین دارن، پس اگه از این نوشته ها استفاده نمیکنید یا به درستی استفاده نمیکنید، بدون شک شانس خیلی زیادی رو برای مارکت کردن مخاطب از بین میبرید. پس فارغ از بحث SEO زیرنویس هارو برای تاثیرگذاری بیشتر جدی بگیرید.

واترمارک زدن بر روی ویدئیوها

واترمارک (watermark) : یک لوگو یا نوشته قابل شناسایی روی یک ویدئو است که همچون امضا، صاحب اثر یا منتشر کننده را معرفی می کند.

تاثیر واترمارک زدن در سئو
نمونه یک واترمارک زدن خوب

وقتی که ویدئوهایتان را به صورت آنلاین منتشر میکنید، دیگر روی اینکه به کجا ها سفر خواهند کرد کنترلی نخواهید داشت. این حقیقتی است که هر شخصی که اطلاعاتی را به صورت آنلاین اشتراک می گذارد باید در نظر داشته باشد. ویدئوها به طور ویژه ای مستعد سوء استفاده هستند. امضا یا واترمارک (watermark) علاوه بر اینکه تا حدودی از سرقت ویدئو شما جلوگیری می کند، باعث میشود که اگر فردی ویدئو شما را کپی و در شبکه های دیگر منتشر کرد کاربران حداقل منبعی برای پیدا کردن شما داشته باشند.
شما وقتی لوگو یا نام تجاری خود را بر روی ویدئوها قرار میدهد در ناخودآگاه مخاطب برند شما را به عنوان مرجع این ویدئو شکل میگیرد و باعث افزایش تعامل مخاطب با برند شما شده و در طولانی مدت در رتبه وبسایت شما تاثیر میگذارد

قرار دادن Thumbnailها را جدی بگیرید ( تصاویر و عکس های کوچک شده از ویدئو )

واژه Thumbnail به معنی « ناخن انگشت شست » است، ولی امروزه به « تصویر کوچک » اتلاق می‌شود.
( در بخش جستجو برای راهنمایی دقیقتر و سریعتر کاربر لازم است که اطلاعات Metadata در کنار عنوان با تصویر یا عکسی از آن ویدئو نمایش داده شود.)

به عنوان مثال در تصویر زیر نمونه عکس کوچک شده را برای یکی از ویدئو های سایت برنژ را مشاهده میکنید:

Thumbnail تصاویر و عکس های کوچک شده از ویدئو
Thumbnail ( تصاویر و عکس های کوچک شده از ویدئو )

روی طراحی تصویر بند انگشتی تمرکز کنید، چون تصاویر یک توضیح بصری کوچک شده از محتوای اصلی و اولین چیزی هستن که توجه کاربران را به خود جلب می کند. در واقع این تصاویر باید آنچنان باکیفیت و جذاب باشند که کاربر را ترغیب کند بر روی آنها کلیک و به تماشای آنها بنشیند.

تصویر کوچک شده ویدئو یکی از اولین مواردی هست که کاربر متوجه آن می‌شود و ممکن است بر تصمیمش تأثیر بگذارد که آیا واقعا روی ویدئو کلیک می کند یا نه.

اگر چه Google به دلیل محتوای موجود در عکس کوچک شده، شما را رتبه بندی نمی کند، ولی عکسها به طور قابل توجهی بر موفقیت شما در دستیابی به کلیک تاثیر می گذارند. اطمینان حاصل کنید که عکس کوچک شما چشمگیر و پیشگویی کننده از محتوای ویدئو است.

تصویر بند انگشتی جذابتر است که باعث شود بیننده دلش بخواهد در مورد آن بیشتر بداند.

کدام تصاویر بندانگشتی برای مخاطب جذاب تر هستن؟

  • دارای تصاویر انسان یا حیوانات باشند.
  • پس زمینه شاد و رنگی داشته باشند.
  • سوالی مطرح کند یا به سوالی پاسخ دهد.
  • کاملا شفاف و گویای مفهوم کلی ویدئو باشند.
  • به حد کافی انگیزه برای کلیک و مشاهده ویدئو ایجاد کنند.

بهترین فرمت ویدئو برای سئو و راحتی مخاطب

یکی از بزرگترین دغدغه های وبمسترها این است که از چه فرمتی برای ویدئوهای خود استفاده کنن؟ پاسخ به این سوال بسیار سخت است چون هیچ فرمت ویدئو مناسبی که برای همه ویدئوها قابل استفاده باشد وجود ندارد.
برای بهترین نتایج، شما باید فرمت و تنظیمات را بسته به محتویات ویدئو، و شرایط بصری و سایر مشخصات فنی آن انتخاب کنید. چون هر فرمتی ممکن است یک جا بهترین انتخاب باشد و در جایی دیگر بدترین انتخاب .
شما با ابزارهای کد نویسی میتوانید چند فرمت مختلف را داخل پلیر خود جایگذاری کنید تا درصورتی که مرورگر مخاطب فرمت مورد نظر را پیشتیبانی نکرد به صورت خود بین فرمت ها عمل سویج را انجام دهد.

برای نمایش ویدئو در سایت از پلیر های فلش (Flash) استفاده نکنید
همیشه ویدئو را با پلیر HTML5 در دسترس کاربران قرار دهید. 

ویدئو را در چندین صفحه جاسازی نکنید

در برخی از سایت ها مشاهده میکنیم که یک ویدئو رو داخل چندین پست و صفحه سایت قرار میدن که از نظر سئو کار اشتباهی به نظر میرسد چون در این صورت مثل این است که یک کلمه مشترک را در دو صفحه سئو کنیم؛ اینجوری شما با سایت خودتون رقابت میکند که ممکن است باعث اسپم شناخته شدن شما شود. پس بهتر است برای هر ویدئو یک صفحه خاص و یک کلمه کلیدی مستقل تعریف کنیم.

آیا پیش بارگذاری و پلی شدن خودکار ویدئو

حتما در سایت های مختلف دیده اید که وقتی وارد میشوید بدون اطلاع کاربر ویدئو ها شروع به لود شدن میکنن؟
به این عمل پیش بارگذاری ویدئو میگویند.
پیش بارگذاری ویدئو ابزاریست که اگر در جای دست و با استراتژی استفاده نشود ممکن است باعث ایجاد مشکلات برای سرورها و استراتژی سئو گردد. ولی با این حال پیشنهاد میشود با کد نویسی درست ده ثانیه اول ویدئو را در حالت پیش لود قرار دهید و حتما گزینه ای رو به تنظیمات سایت اضافه کنید که کاربر خود انتخاب کند که آیا پیش لود و پخش شدن خودکار ویدئو برایش فعال باشد یا نه.

پانزده ثانیه ابتدای ویدئو اهمیت بسیار زیادی دارد بیشتر کاربران در این زمان کوتاه تصمیم میگیرند که ویدئو را تا آخر تماشا کنند یا نه!

شروع شدن ویدئو از قسمت های میانی

حتما در سایت های مختلف مشاهده کردین که وقتی بر روی دکمه پخش ویدئو کلیک میکنید ویدئو مثلا از ثانیه ۳۰ پخش میشود!؟
به این عمل پخش شدن ویدئو از قسمت های میانی میگویند که با قرار دادن کد های HTML میتوان آن را به سادگی اجرا کرد.
این عمل باعث کاهش اتلاف وقت و بهبود عملکرد مارکتینگ انجام میشود.
به عنوان مثال در اکثر ویدئو ها یک تیز ابتدایی که معرف سایت است پخش میشود که ممکن است در طولانی مدت باعث اعصاب خوردی مخاطب شود که با این روش میتواند از مشاهده شدن پی در پی این بخش تکراری توسط کاربر جلوگیری کرد.

مارکتینگ سریع بعد از اتمام ویدئو

اغلب کاربران بعد از تمام شدن ویدئو آن را بسته و سایت را ترک میکنن که این موضوع باعث ایجاد اثر منفی در سئو شما میشود پس بهتر است در انتهای ویدئو های خود یک مسیر مارکتینگ مثل مشاهده ویدئو دیگر یا دریافت فایل در ازای قرار دادن ایمیل و … طراحی کنید تا بتوایند هم بازاریابی درستی انجام داده باشید و هم باعث ایجاد تعامل بیشتر مخاطب با وب سایت خود گردید.

کامنت ها و رفتار کاربران را جدی بگیرید

آنچه باعث رشد ویدئو شما در طولانی مدت میشود این است که چقدر ویدئو شما مورد توجه مخاطبین قرار گرفته و چقدر مخاطبان در مورد ویدئو شما بحث وگفتگو کرده اند؛ پس در نتیجه لینک ها و کامنت ها حتی تعداد لایک ها را جدی بگیرد و با برقراری ارتباط در کامنت ها با مخاطبین، در بهبود رتبه ویدئو تلاش کنید.

نمایش درون خطی یا تمام صفحه

اگر پلیری که در سایت خود استفاده کردید امکان نمایش تمام صفحه را ندارد یک امتیاز منفی برای شما به حساب می آید! حتما چک کنید که امکان نمایش تمام صفحه ویدئو ها به صورت کامل و بهینه شده در سایت شما فعال باشد.

بهینه سازی و سئو ویدئو برای نمایش صحیح در حالت های مختلف
بهینه سازی ویدئو برای نمایش صحیح در حالت های مختلف

تمرکز بر بهینه سازی موبایل و نمایشگرهای مختلف

بهینه سازی ویدئوها برای مشاهده بهتر در تلفن همراه و سایر نمایشگرها کار دشواری نیست، اطمینان حاصل کنید که پخش کننده وب سایت و ویدئو شما برای مشاهده در تلفن همراه پاسخگو است یا نه؛ بسیاری از خدمات میزبانی به طور خودکار بهینه سازی تلفن همراه را برای تمام محتوای شما ارائه می دهند. همچنین، ویدئوهای خود را در YouTube، Vimeo و سایت های مشابهی که به طور خودکار برای مشاهده تلفن همراه بهینه شده اند، می توانید منتشر کنید.

اگر سایت شما ریسپانسیو نیست، شما به زودی از دور خارج خواهید شد.
از آنجا که بیش از نیمی از تمام ویدئوهای دیجیتال در دستگاه های تلفن همراه مشاهده می شود، بهینه سازی ویدئوهای سایت برای مصرف تلفن همراه، ترافیک و رتبه بندی موتورهای جستجو را به شکل معجزه آسایی بهبود میبخشد.

طراحی video Sitemap یا نقشه XML برای ویدئوهای سایت

سایت مپ یک راه ساده برای سازماندهی ویدئوهای وبسایت است، تا باعث شناسایی راحتر URL ها و داده ها برای موتورهای جستجو باشد.
برای دادن اطلاعات مربوط به موتورهای جستجو در سایت خود، باید برچسب های خاص video را به یک نقشه سایت اضافه کنید.
شما می توانید از یک نقشه جداگانه برای فهرست ویدئوها استفاده کنید، یا می توانید اطلاعات ویدئوها را به یک نقشه سایت موجود در سایت اضافه کنید. این کار جدای از تاثیراتی که در سئو ویدئو دارد، باعث میشود تا یک لیست ساده از تمام صفحاتی که درآن ویدئو وجود دارد داشته باشید.


افزونه سئو ویدئو برای وردپرس

یکی از سوال هایی که در میان وبسترها زیاد مطرح میشود این است که برای سئو ویدئوها در وردپرس چه باید بکنیم؟

برای این موضوع راه کارهای بسیاری وجود دارد ولی پیشنهاد ما استفاده از دو افزونه زیر میباشد:

افزونه وردپرس Yoast video seo

افزونه یوهاست ویدئو سئو به شما کمک می کند تا به راحتی تمام محتواهای ویدئویی که در سایت وردپرسی خود به کار برده اید را به راحتی سئو کنید و از این طریق بازدید و ترافیک بیشتری را به سایت خود جذب نمایید. افزونه سئو ویدئو توسط کمپانی Yoast seo ارائه شده و ضمیمه ای است که روی افزونه Yoast seo premium نصب شده و با آن کار می کند.

افزونه Spider Video Player

برای داشتن یک پلیر قدرتمند با امکانات بیشتر جهت نمایش بهتر فایل های ویدئویی در وردپرس میتوانید از افزونه Spider Video Player استفاده کنید.

تذکر: اگر تعداد و حجم ویدئوهای آپلودی شما در وردپرس بالاست، پیشنهاد میشود برای اینکه در طولانی مدت وردپرس شما دچار مشکلات و افت سرعت نشود به هیچ عنوان فایل های ویدئویی را در بخش رسانه وردپرس آپلود نکنید و برای این منظور یا یک هاست دانلود خریداری کنید یا یک ساب دامن ( به عنوان مثال dl.branzh.com ) بسازید و محل ویدئو ها را از فایل های دیگر جدا کنید.


دانلود چک لیست بهینه سازی و سئو ویدئو

بهینه سازی و سئو ویدئو به دو بخش کلی تقسیم بندی میشوند که ما باید هر دو بخش را به طور کامل، جدی بگیریم؛ چون هرگونه بی توجهی به یک بخش باعث بی اهمیت شدن بخش دیگر میشود.
این دو بخش به این صورت میباشد:

۱ . مواردی که باید در طراحی و کد نویسی رعایت کنیم

یکی از مهمترین فاکتورهای موفقیت یک سایت توجه به فاکتورهای برنامه نویسی و طراحی های بروز میباشد که باید همگی آنها متناسب با اصول و قوانین سئو باشند؛ در فایل زیر ما یک چک لیست کلی از این قوانین برای شما آماده کردیم که با رعایت آنها بدون شک یک سئو موفق برای ویدئوهای سایت از نظر طراحی خواهید داشت.

دانلود چک لیست سئو و بهینه سازی ویدئو از نظر طراحی

(بزودی برای دانلود قرار داده میشود)

۲ . مواردی که باید در ویدئوهای آپلودی رعایت کنیم

همان طور که گفته شد برای داشتن یک سایت بهینه، شما باید تمام فاکتور های اصولی این کار را رعایت کنید؛ ولی برخی از این فاکتور ها کلی نیستن و ما باید به صورت جداگانه برای هر یک از ویدئوهای سایت رعایت کنیم. ما در وبسایت برنژ یک چک لیست کلی از مواردی که شما باید در موقع آپلود هر ویدئو جدید در سایت خود رعایت کنید را آماده کردیم که با کلیک روی لینک زیر میتوانید دانلود کنید.

دانلود چک لیست سئو و بهینه سازی ویدئو برای هر محتوای ویدئویی

(بزودی برای دانلود قرار داده میشود)

توجه: مورد شماره یک فقط یک بار برای همیشه رعایت بشه کافیه؛ ولی مورد شماره دو باید برای هر تصویر به صورت جداگانه رعایت بشه و در صورتی که سعی کنید در مورد شماره دو کپی پست کنید بدون شک اسپم شناخته میشوید.


نتیجه گیری: 

  • سئو ویدئو یکی از مهمترین بخشها از سئو محتواست.
  • اگر سئو محتواهای ویدئویی جدی گرفته نشود ممکن است تمام هزینه ها به باد برود.
  • اگر سئو ویدئو به درستی انجام شود مانند بمب برند شما صدا میکند.
  • مهمترین موضوع در سئو ویدئو ها توجه به میزان توجه مخاطب به محتواست.
  • عنوان ویدئو و توضیحات و تصاویر بندانگشتی حتما باید جدی گرفته شوند.
  • آنچه باعث رشد ویدئو شما در طولانی مدت میشود این است که چقدر آن ویدئو کامنت می‌خورد و چقدر لایک می‌خورد.

جمع بندی: بهینه سازی و سئو ویدئو بهترین ابزار برای رسیدن به اهداف ویدئو مارکتینگ میباشد. جدی بگیریدش…
هزینه و تلاش بیشتر برای سئو ویدئو مساویست با دیده شدن بیشتر ویدئو ها توسط مخاطب هدف


سخن پایانی: برای نوشتن این مقاله حدود دو هفته وقت صرف شد تا این مقاله در بهترین حالت خود جهت خدمت رسانی به وبسایت های ایرانی به صورت رایگان در اختیار شما عزیزان قرار داده شود؛ از آنجایی که هیج نوشته ای بدون نقص نیست از شما عزیزان خواهشمندیم با نظرات سازنده خود ما را در ارتقاع این مرجع ارزشمند یاری کنید.


( برای ارسال نظر در مورد این مقاله اینجا کلیک کنید )

9 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید