گوگل ترندز + آموزش ویدیویی گوگل ترند | Google Trends

آموزش نحوه کار و استفاده از گوگل ترند

گوگل ترندز (Google Trends) چیست؟

گوگل ترندز (Google Trends) : که بعضی ها بهش گوگل ترند هم میگن، یکی از ابزار های تحت وب شرکت گوگل میباشد که گوگل با سخاوت تمام از طریق آن میزان محبوبیت، جستجوهای انجام شده در موتور جستجوگر گوگل، از سال ۲۰۰۴ تاکنون را به صورت نمودارهای گرافیکی در بازه طولی تاریخ و عددی بین صفر تا صد به صورت رایگان در اختیار همگان قرار میدهد.


ویدیو معرفی و آموزش امکانات گوگل ترندز (Google Trends)

در ویدیو زیر ابتدا به معرفی گوگل ترندز میپردازیم و سپس این ابزار کاربردی را به صورت مفهومی مورد تحلیل و بررسی قرار میدیم تا بدونیم چطوری میتونیم از طریق این امکان کارهای شگفت انگیزی انجام بدهیم.

دانلود ویدیو : کیفیت پایین (۲۳ مگابایت) – کیفیت متوسط (۶۳ مگابایت) – کیفیت بالا (۱۱۲ مگابایت)

همان طور که در ویدیو بالا مشاهده میکنید گوگل ترندز نه تنها یک ابزار برای تحلیل جستجوهاست، بلکه یک دانشنامه وسیع از تفکرات و گرایشات ذهنی مردم میباشد که با استفاده از آن میتوانیم جدای از بحث های مارکتینگ و سئو، کارهای فوق العاده ای به میزان خلاقیت و ظرفیت خودمون انجام بدیم. در ادامه این مقاله گوشه ای از این کاربردها را توضیح میدیم تا با دید بهتری از این ابزار استفاده کنید.


آموزش تصویری کار با Google Trends

برای دسترسی و استفاده از امکانات گوگل ترندز ابتدا باید وارد آدرس https://www.google.com/trends شده و یا بر روی این لینک (Google Trends) کلیک کنید.

بعد از ورود شما با صفحه ای به شکل زیر رو به رو خواهید شد: (ترجمه بخش ها به تفکیک نوشته شده)

(برای مشاهده تصاویر در سایز بزرگتر روی آنها کلیک کنید)

آموزش کار با گوگل ترندز
آموزش گوگل ترندز

تذکر۱: این صفحه ممکن است متناسب با اندازه صفحه نمایش شما تغییر کند ولی اطلاعات و محتوای موجود در تمام مرورگرها یکی است.
تذکر۲: ممکن است به دلیل وجود تحریم ها این صفحه با آیپی ایران به درستی کار نکند، بهتر است از نرم افزار های تغییر آیپی در هنگام استفاده از ابزارهای خدماتی گوگل استفاده کنید.

نحوه جستجوی عبارت یا کلمه کلیدی در گوگل ترندز

بعد از ورود به صفحه اصلی گوگل ترندز کلمه یا متنی را که میخواید مورد جستجو و تحقیق قرار دهید در قسمتی که با ستاره زرد رنگ مشخص شده وارد کرده و سپس اینتر را بزنید.
بعد از زدن اینتر به صفحه زیر منتقل خواهید شد:

آموزش امکانات گوگل ترندز
آموزش امکانات گوگل ترندز

به عنوان مثال ما در اینجا کلمه المپیک را جستجو کرده ایم.

همان طور که مشاهده میکنید در نمودار نشان داده شده این کلمه در هر چهار سال یک بار به اوج جستجوی خود رسیده و به خوبی به ما نشان می دهد که اوج جستجوی بعدی آن به زودی اتفاق خواهد افتاد در این نمودار ما به صورت طولی پارامتر زمان را داریم و در ارتفاع پارامتری بین عدد ۰ تا ۱۰۰ قابل مشاهده است که میانگین محبوبیت جستجوی این کلمه را در بازه ای از این اعداد نشان میدهد، که عدد دقیقی به حساب نمی آید و برای رسیدن به عدد دقیق میزان جستجوها بهتر است از کیورد پلنر (Keyword Planner) استفاده شود.

اعداد، گرایش‌ جستجو را نسبت به بالاترین نقطه در نمودار برای منطقه و زمان مشخصی نشان می‌دهند.
مقدار ۱۰۰ اوج محبوبیت عبارت است. مقدار ۵۰ به معنی این است که عبارت نیمی از محبوبیت را دارد و امتیاز ۰ به این معنی است که داده کافی برای این عبارت وجود ندارد.

هدف گیری جغرافیایی جستجو در گوگل ترندر

در همان صفحه ای که هستین اگر کمی پایین تر بیایید، با بخشی که در عکس زیر مشاهده میکنید روبه رو خواهید شد:

آموزش تفکیک جستجو بر اساس ناحیه و شهر در گوگل ترندز
آموزش تفکیک جستجو بر اساس ناحیه و شهر در گوگل ترندز

در این قسمت میتوانید ببینید که عبارت جستجوی شما در کدام مکان (استان و یا شهر) در بازه زمانی خاصی پرطرفدارترین عبارت جستجو بوده است.
این مقادیر هم براساس مقیاسی بین اعداد ۰ تا ۱۰۰ محاسبه می‌شوند، ۱۰۰ نشان‌دهنده مکانی با بیشترین میزان محبوبیت به‌ صورت کسری از کل جستجوهای انجام‌شده در آن مکان است و ۵۰ مکانی است که محبوبیت در آن نصف بیشترین میزان محبوبیت است. مقدار صفر هم به این معنی است که داده کافی برای این عبارت وجود ندارد.
توجه داشته باشید که مقدار بیشتر به معنای نسبت بیشتری از تمام جستجوها (و نه به معنای تعداد مطلق بیشتر) است. بنابراین طبق گفته خود گوگل کشور کوچکی که در آن ۸۰٪ جستجوها در مورد «المپیک» است، تقریباً دو برابر کشور بزرگی که در آن فقط ۴۰٪ جستجوها در مورد «المپیک» است، امتیاز دریافت می‌کند.

عبارت های مرتبط با جستجو در گوگل ترندز

گوگل در کنار نمودار ها و اطلاعاتی که برای جستجوی شما نشان میدهد در پایین صفحه چندین موضوع و عبارت مرتبط با کلمه شما که کابران علاوه بر عبارت مورد نظر، آنها را نیز جستجو کرده ان را به نمایش میگذارد و برای دسترسی راحت تر این دو بخش را با دو پارامتر رو به افزایش و برترین ها قابل تفکیک میکند.

آموزش قسمت جستجوهای مرتبط گوگل ترندز
آموزش قسمت جستجوهای مرتبط گوگل ترندز

 Top (برتر) : پرطرفدارترین موضوع‌ها. امتیاز‌دهی براساس مقیاسی نسبی است که در آن ۱۰۰ رایج‌ترین موضوع جستجو‌ شده است، ۵۰ موضوعی است که نصف رایج‌ ترین موضوع جستجو شده میباشد و الی آخر.

 Rising (رو به افزایش) : موضوع‌های مرتبط با بیشترین افزایش در فراوانی جستجو از آخرین دوره زمانی.
نتایجی که با «افزایش ناگهانی» علامت‌گذاری شده‌اند، افزایش چشمگیری داشته‌اند (احتمالاً به این دلیل که این موضوع‌ها جدید هستند و قبلاً جستجو‌های کمی داشته‌اند). مثل المپیک ریو ۲۰۱۶ که در بازه ای خاص به صورت ناگهانی رشد جستجو داشته است.

اگر واژه Breakout (افزایش ناگهانی) مقابل رتبه بندی نمایش داده شود، باید بدانید که کلمه مورد نظر بیشتر از ۵۰۰۰% رشد داشته است.


استفاده از گوگل ترندز در بازاریابی محتوایی

Google Trends یکی از بهترین ابزار برای تحقیق در زمینه جستجوگرها است.
با استفاده از این ابزار شما قادر خواهید بود بینش های پنهان مردم را که هیچ ابزار دیگری ارائه نمی دهد، استخراج کنید.
با تحلیل و بررسی دیتاها، انتخاب موضوعات مناسب برای بازاریابی محتوا تحت تاثیر قرار میگیرد، تا شما به بهترین شیوه وب سایت خود را ارتقا دهید.

با گوگل ترندز مقدار ترافیک کلیدی را بدانید

همان طور در بخش آموزش گفتیم: گوگل ترندز به شما مقدار دقیق ترافیک را نمی دهد اما مقدار نسبی نشان می دهد  و در مقابل ما یک مقایسه بصری از سطح ترافیک را قرار می دهد این موضوع زمانی مفید خواهد بود که شما میزان دقیق ترافیک را بدانید تا بتوانید دید دقیق تری به این نمودار بصری داشته باشید.

چگونه می‌توان تعداد دقیق جستجو را در گوگل ترندز بدست آورد؟

برای فهمیدن تعداد دقیق میزان جستجو ها دو راه وجود دارد:

  • راه اول این است که آن کلمه کلیدی را با یک کلمه کلیدی که قبلا رتبه بندی کرده اید مقایسه کنید و با سطح ترافیک آشنا هستید.
    (به فرض مثال من چون کارم دیجیتال مارکتینگ هست و تقریبا آمار جستجوی این علم را میدانم، وقتی به کلمه جدیدی برمیخورم با واژه های این علم جستجو و مقایسه میکنم تا به آمار دقیق آن پی ببرم)
  • راه دوم استفاده از گوگل کیورد پلنر هست. (به زودی آموزش این ابزار را قرار خواهیم داد)

در کل باید بدانیم گرچه Google Trends به ما مقدار دقیق را نشان نمی دهد، اما زمانی که مقدار آن را برای یک کلمه کلیدی بدانید، سطح ترافیک کلمه کلیدی دیگر قابل فهم خواهد بود.

یافتن بینش برای بازاریابی محتوا

در یافتن بینش محتوا و نوشتن سند استراتژی محتوایی دو راه برای نگاه کردن به داده های کلمه کلیدی وجود دارد:

  • در طول یک دوره بلند مدت (پنج سال گذشته)
  • در طول یک دوره کوتاه مدت (شش ماه گذشته)

بینش محتوایی با تحلیل روند طولانی مدت

در این روش شما گوگل ترندز را برای نشان دادن بازه پنج ساله جستجو کلمه کیلدی مورد نظر انتخاب میکنید؛ بعد از زدن اینتر شاهد نموداری خواهید بود که میتواند بینشی از روند تولید محتوا را نمایش دهد.

این روند یا یک خط ثابته که در آن تکلیف مشخصه و یا رو به پایین یا بالاست که در پایین توضیح میدیم:

روند صعودی و رو به بالا

اگر یک روند در حال افزایش است این به این معنی است که شما باید انرژی زیادی جهت ایجاد محتوای ارزشمند، در مورد این عبارت به کار بگیرید.

روند صعودی رو به پایین

اگر خط روند رو به پایین حرکت کند، ممکن است یک نشانه ای باشد که مصرف محتوای مخاطب در حال تغییر است.
به عنوان مثال ما این روند پنج ساله را برای وردپرس، اصطلاح جستجو، وردپرس نرم افزار و وردپرس را در وب سایت بررسی میکنیم:

نمونه روند نزولی پنج ساله در گوگل ترندز
نمونه ای از یک روند نزولی پنج ساله در گوگل ترندز

در مثال بالا به خوبی متوجه میشویم که میزان جستجوی کاربران در مورد وردپرس رو به کاهش است!
اینجا یک سوال مطرح میشود: آیا گرایش مردم به استفاده از وردپرس کاهش یافته است؟
اگر گرایش مردم کاهش یافته پس چرا ما شاهد افزایش چشمگیر سایت های وردپرسی هستیم؟
اینجاست که آنالیزدیتا به کمک ما میاد 🙂
درسته جستجوی کلمه وردپرس کاهش یافته؛ ولی به شدت جستجوی کلمه های مشابه مثل تم های وردپرس، پلاگین های وردپرس و… افزایش یافته.

استراتژی محتوایی با گوگل ترندز
اگر در گوگل ترندز روند رو به پایین بود چیکار کنیم؟

پس یادمون باشه در برنامه ریزی محتوایی ما نباید کور کورانه از کنار روندهای رو به کاهش و رو به بالا بگذریم.

برنامه محتوای آینده

نمایش طولانی به شما کمک می کند تصمیمات مربوط به مسیرهای آینده را اتخاذ کنید.
نمایش طولانی به شما کمک می کند که درک کنید که برای محتوا تمرکز کنید.
اگر یک محصول به سمت پایین حرکت کند، ممکن است وقت آن باشد که در مورد تغییر محتوای موضوع یا محصول دیگر و یا حتی تغییر مدل محتوا به طور کامل فکر کنید.

مشاهده بینش کوتاه محتوا

مشاهده گرایشهای کلیدی در بازه های کوتاه، مانند نمایش ۹۰ روزه یا حتی ۳۰ روزه، می‌تواند بینش ارزشمندی برای به حداکثر رساندن بازاریابی محتوایی نشان دهد.

به عنوان مثال، دو مورد از روند پیشرفته تر کلمات کلیدی، نحوه جستجو و جستجو در نزدیکی است.
هنگامی که شما در معرض ۹۰ روزه قرار می گیرید می توانید ببینید چه روزهایی از هفته ها این جستجو ها محبوب هستند.
و با استفاده از این جستجوها میتوانید محتواهای سایت خود را در یک یا دو روز قبل از محبوبیت جستجو بروز کنید تا شانش بیشتری برای برقراری ارتباط با مخاطب داشته باشید.

موضوع مهم: اغلب افراد در بازاریابی محتوایی سیکل های محبوبیت جستجو را در کوتاه مدت نادیده میگیرن که متاسفانه باعث کاهش محبویت در ناخودآگاه مخاطب میشود.
ایمیل مارکتینگ با گوگل ترندز: (به عنوان مثال فکر کنید کار شما وبسایت فروش لباس است و اگر شما از طریق گوگل ترندز متوجه شوید در چه فصل هایی از سال میزان جستجوی کلمه عروسی رو به افزایش است، میتوانید به مخاطبین خود در آن بازه خاص ایمیل بزنید و آنها را وارد وبسایت خود کنید )

درک بهتر کاربرد گوگل ترندز در بازاریابی محتوایی

در مثال پاراگراف قبلی گفتیم که فرض کنید شما یک سایت یا برند فروش لباس هستید.
با بررسی جستجوها متوجه شدیم که جستجوی کلمه عروسی در بازه های خاص بالا رفته است.
حالا ما چطوی میتونیم از فرصت استفاده کنیم و فروش خود را افزایش دهیم؟
جواب خیلی سادس:
کافیه ما جستجوهای مشابه را بررسی کنیم:
وقتی که جستجوی کلمه عروسی بالا میره بدون شک جستجوی «دانلود آهنگ برای عروسی هم بالا خواهد رفت» پس اینجا ما میتونیم با قرار دادن بخشی برای دانلود آهنگ در وبسایت افرادی که به این منظور به سایت ما آمده اند را به بخش فروشگاه خود هدایت کنیم تا یک نگاهی به لباس های ما هم بندازن.
البته این تنها کار ممکن نیست!
چون ما با استفاده از این دیتای ارزشمند میتونیم در آن بازه های خاص در سایت هایی که در آنها آهنگ عروسی را برای دانلود قرار داده تبلیغ بدیم یا یک وبلاگ برای این منظور ایجاد کنیم.


استفاده از گوگل ترندز برای سئو

تحقیق برای پیدا کردن کلمه کلیدی

اولین قدم در سئو پیدا کردن یک کلمه کلیدی مناسب برای صفحه ای هست که قراره سئو کنیم.
این کار در نگاه اول شاید ساده به نظر بیاد ولی پیدا کردن کلمه کلیدی هدف نیازمند صرف وقت و هزینه بسیار است و اگر به درستی و با استراتزی انتخاب نشود بدونشک آسیب های زیادی به کل مجموعه خواهد زد.

ایده های کلیدی

کلمه کلیدی خود را در Google Trends وارد کنید تا نه تنها عبارات مرتبط را پیدا کنید بلکه موضوعات محبوب مشابه را هم ببینید.
این موضوع به شما کمک خواهد کرد مجموعه ای کلمات کلیدی را باهم مقایسه کنید تا یک صفحه ای داشته باشید که نه تنها برای آن کلمه کلیدی سئو شده بلکه برای موضوعات مرتبط هم رتبه ای در سئو دارد.

یافتن ایده برای کلمه کلیدی با گوگل ترندز
یافتن ایده برای کلمه کلیدی با گوگل ترندز

پیدا کردن نوشتار محبوب با گوگل ترندز

چند وقت پیش برای مشاوره فردی به تیم ما رجوع کرده، که کارش فروش و تعمیر لوازم خانگی بود.
ایشون در متن سوال خود نوشته بودن: «من کلمه لباس شویی را سئو کردم طبق اصولی که بیان کردین، ولی نتیجه مطلوب را نگرفتم» تیم ما بعد از دریافت این پیام سریعا مورد را بررسی کرد و در انتها به تصویر زیر رسید:

مقایسه یک عبارت با دو نوع نوشتار در گوگل ترندز
مقایسه یک عبارت با دو نوع نوشتار در گوگل ترندز

همانطور که در تصویر بالا میبینید این فرد اگر بهترین سئو را انجام دهد باز نمیتواند از همه ظرفیت های این بازار استفاده کند!
چون در بحث تحقیقات بازار نتوانسته حرفه ای عمل کند و به جای استفاده از عبارت قالب ظرفشویی از عبارت ضعیف تره ظرف شویی استفاده کرده.
درسته این دو نوشتار یک مفهوم را نشان میدهند ولی در اصل جستجو دنیای متفاوتی باهم دارن. توجه به محبوبیت نوشتار میتواند شما را یک قدم جلوتر بیاندازد.

به فرض مثال ما Video در فارسی را به دو صورت ( ویدیو ، ویدئو ) مینویسیم
وقتی این کلمات را در گوگل سرچ میکنم به جستجوهای متفاوتی بر میخوریم که در تصویر زیر میبینیم:

مقایسه جستجوی دو عبارت هم مفهوم در گوگل
مقایسه جستجوی دو عبارت هم مفهوم در گوگل

خیلی جالبه برای یک مفهوم ما نتایج مشابهی داریم.
در برخی از کلاس های آموزش سئو بیان میکنن فرقی نمیکنه چطوری بنویسیم چون گوگل هوشمنده و این نوشتارها رو تشخیص میده!؟
در جواب این دوستان باید بگم:
اگه فرقی نمیکرد، ما برای جستجوی ویدیو و ویدئو باید با نتایج مشابه ای روبه رو میشدیم.
ولی دیدیم که نتایج کاملا متفاوت هستن.
پس با شناخت دقیق کلمات با دیدی باز استراتژی سئوی خود را بنویسیم.

چرا سئو پست ها بعد از مدتی خراب میشن و راه حل چیست؟

گاهی علت اصلی در ریزش ترافیک ورودی سایت ها مشکلات سایت یا سئو نیست!
بلکه میزان جستجو و محبویت آن کلمه کلیدی که انتخاب کردیم ممکن است در مرور زمان کاهش پیدا کرده باشد.
اغلب افراد وقتی سایتشون با ریزش ترافیک رو به رو میشه در ابتدای کار از نظر فنی سایت خود را بررسی میکنن (که این کار کاملا درست است) ولی بعد چون ایرادی مشاهده نمیکنن با نا امیدی موضوع رو نادیده میگیرن.
پس اگر سایت شما با کاهش ترافیک مواجه شد حتما به این موضوع هم فکر کنید که شاید ممکن است دلیلش کاهش محبوبیت کلمه کلیدی انتخابی باشد.

به عنوان مثال: اگر محبوبیت کلمات کلیدی پست پایدار و یا افزایش یابد، شما باید پست خود را با اطلاعات تازه تر و جامع تر به روز کنید. اگر محبوبیت کلمات کلیدی در حال کاهش است، مخاطبان شما علاقه به موضوع اصلی را از دست دادند. در این مورد، شما نمیتوانید برای افزایش ترافیک آگاهانه پست خود اقدام کنید، مگر اینکه تجدید نظری در کلمه کلیدی خود داشته باشید.


استفاده از گوگل ترندز در کسب و کار

یکی از بزرگترین چالش ها در راه اندازی و ادامه یک کسب و کار بحث تحقیقات بازار و مخاطب شناسی هست.
چون جدای از پرهزینه بودن، منبع قابل اطمینانی برای آن وجود ندارد.
اگر شما یک کارآفرین هستین یا یک کسب و کار دارید (فرقی نمیکنه دیجیتال باشه یا سنتی) بدون شک گوگل ترندز یک بازوی قوی برای تحقیقات بازار شما به حساب می آید چون هم قابل اطمینانه و هم رایگان .

نظارت بر نام تجاری (مانیتورینگ برند)

از Google Trends استفاده کنید تا نظارت داشته باشید که محبوبیت نام تجاری شما با گذشت زمان نسبت به رقبا چه تغییری کرده و شما باید کجا سرمایه گذاری بیشتری کنید.
تصویر زیر نشان می دهد که ابراتورهای تلفن همراه ایرانی در طول زمان چگونه بودن:

اپراتورهای ایرانی در مرور زمان با گوگل ترندز
اپراتورهای ایرانی در مرور زمان با گوگل ترندز

فکر کنید اپراتورهای بالا میخواهند در شهرهای مختلف ایران تبلیغ کنن!
با تحقیقات بازار ساده و مقدماتی که از طریق گوگل ترندز در تصویر زیر انجام شده متوجه میشویم که محبوبیت این اپراتورها در مناطق مختلف یکسان نیست:

با استفاده از گوگل ترندز مکان تبلیغات خود را مشخص کنید
با استفاده از گوگل ترندز مکان تبلیغات خود را مشخص کنید

پس در نتیجه اگر این برندها در شبکه های استانی بخوان تبلیغ کنن، بهتره که در شهرهایی تبلیغات خود را انجام دهن که از محبوبیت کمتری برخوردارن و برای حفظ مخاطب در شهرها و استان های پر طرفدار از تعرفه های ترکیبی و حمایتی استفاده کنن.

تجزیه و تحلیل رقبا با گوگل ترندز

اگر میخواهید در نبرد کسب و کار موفق شوید به طور کامل رقبای خود را آنالیز کنید و سعی داشته باشید که اقیانوس آبی را برای کسب و کار خود انتخاب کنید و از اقیانوس قرمز دوری کنید.
در گام دوم تقاضا برای محصول یا خدمات خود را در مناطق خاص، شهرها و مناطق شهری اندازه گیری کنید.
محصول یا خدمات شما برای همه شاید مورد پسند و کاربردی نباشد، اما اگر مخاطب هدف را پیدا کنید بدون شک میتوانید در زمان و هزینه های خود صرفه جویی کنید.

به عنوان مثال، اگر شما تولید کننده پوشاک هستین، بررسی محبوبیت کلمه کلیدی “کت زمستانی” در یک منطقه خاص، شهر و منطقه شهری طی یک دوره زمانی خاص، به شما در درک مخاطبین هدف شما کمک می کند. و به سادگی پی خواهید برد کدام شهرها مخاطب هدف شما برای خرید محصولات هستن.


سایر ابزارهای مفید گوگل ترندز

شرکت گوگل جهت دسترسی بهتر به اطلاعات موجود در گوگل ترندز امکانات زیبایی به آن اضافه کرده که در زیر نمونه هایی از آن امکانات را مشاهده میکنید.

بخش topcharts گوگل ترندز

بخش تاپ چارت که یکی از فوق العاده ترین امکانات گوگل ترندز است.
برترین جستجوها را در دسته بندی های مختلف بر اساس زمان مشخص (ماه و سال: مثلا سال ۲۰۱۷) و مناطق مختلف جهان (که متاسفانه ایران در لیست وجود ندارد) در اختیار ما قرار میدهد که میتوان از طریق آن به برترین جستجوهای یک منطقه و دسته بندی خاص در زمان های مختلف پی برد.

برای ورود به بخش topcharts اینجا کلیک کنید )

لینک مشاهده مثال: برترین سرچ های سال ۲۰۱۷

بخش جستجوهای پرطرفدار روزانه

گوگل ترندز بخشی دارد که از طریق آن میتوانید ببینید که مردم امروز چه موضوعاتی را سرچ کردن یا بحث داغ امروز چه موضوعی بود.
حتی میتوانید در این بخش عضو بشید تا به صورت روزانه، گوگل این اطلاعات را برای شما ارسال کند تا در جریان ترند های روز قرار بگیرید. (مناسب برای خبرگزاری ها و خبرنگارها برای بروز بودن)

برای ورود به بخش جستجوهای پر طرفدار روزانه اینجا کلیک کنید

جهش ناگهانی در نمودار های گوگل ترندز
هیچ جهش ناگهانی در گوگل ترندز اتفاقی نیست

بخش جستجوهایی که یهویی مورد توجه قرار گرفتن

فکر کنید در منطقه ای یک اتفاق غیر قابل پیش بینی به صورت کاملا اتفاقی رخ میدهد که باعث میشود افراد زیادی آن کلمه را سرچ کنن (مثلا در منطقه ای زلزله یا موضوع خاص عمومی رخ میدهد) این حرکت باعث میشود که نمودار جستجوها به صورت ناگهانی تغییر کند و شاهد جستجوی ناگهانی گردد.
گوگل ترندز بخشی دارد که در آن میتوانید کلمات و موضوعاتی را که به صورت ناگهانی دچار یک جهش بزرگ شدن رو مشاهده کنید.
در این بخش جستجوهایی که در دسته بندی های مختلف و مناطق جهان (که متاسفانه ایران در لیست وجود ندارد) دچار یک جهش عظیم (تقریبا بالای ۵ هزار درصد) شده اند را به نمایش میگذارد.

برای ورود به بخش جستجوهای ناگهانی اینجا کلیک کنید

بخش Real Time search trends عبارت هایی را نشان میدهد که در ۲۴ ساعت گذشته در همه سطوح Google پرطرفدار بوده‌اند و به سرعت جستجو می‌شوند.
این کلمات مجموعه‌ای از موضوعات «گنجینه دانش» علایق جستجو،‌ ویدیوهای پرطرفدار YouTube و یا مقاله‌های اخبار Google هستند که توسط الگوریتم‌های اختصاصی گوگل شناسایی می‌شوند.

سرویس Virtualization Tool گوگل ترندز

این سرویس گوگل ترندز برترین جستجوها را براساس مناطق مختلف جهان (که متاسفانه ایران در لیست وجود ندارد) به صورت گرافیکی و خیلی زیبا به نمایش میگذارد.

با گوگل ترندز یه اسکرین‌سیور از جستجوها داشته باشین
با گوگل ترندز یه اسکرین‌سیور از جستجوها داشته باشین

با استفاده از بخش Virtualization Tool گوگل ترندز شما میتوانید به صورت تصویر بالا جستجوهای لحظه ایی که بیشتر درصد جستجو را توسط کاربران دارند، مشاهده کنید.
این اسکرین سیور کاربردی که به صورت خودکار رفرش میشود، میتواند یک دید کلی از رفتار افراد مخاطب جهان در چند ساعت یا روزهای گذشته را به صورت تمام صفحه و با گرافیکی زیبا و رنگ های جذاب در اختیار شما قرار دهد.

اگر میخواید بدانید مردم الان چه چیزی سرچ میکنن میتونید اینجا کلیک کنید.


سخن پایانی:

با وجود اینکه هر روز روند جستجوها تغییر میکند و کار برای شناسایی سخت تر میشود ولی این موضوع از همه پوشیده نیست که هرچقدر شاهد افزایش اطلاعات جستجو باشیم باز اصول یکسانی برای بررسی این اطلاعات وجود دارد؛ پس با شناسایی درست میتوانیم نه تنها یک قدم از رقبا جلوتر باشیم حتی یک قدم از مخاطبین و مشتری ها هم جلوتر بیفتیم و تمام نیازهای آینده آنها را پیشبینی کنیم.

پیشنهادات و تذکرات:

  • ممکن است به دلیل وجود تحریم ها گوگل ترندز با آیپی ایران به درستی کار نکند، بهتر است از نرم افزار های تغییر آیپی در هنگام استفاده از ابزارهای خدماتی گوگل استفاده کنید.
  • برای رسیدن به نتیجه مطلوب به یک جستجو و تحلیل بسنده نکنید. (از مجموعه آنالیزها و نرم افزارهای موجود کمک بگیرین)
  • روزانه ساعتی برای بررسی محتواهای قبلی خود اختصاص دهید تا اگر روند رو به پایین بود سریعا استراتژی را تغییر دهید.
  • دنبال کلمات پر رقابت نباشید؛ چون روزانه ۱۵ درصد از جستجوهای گوگل را کلمات و عباراتی تشکیل میدن که تا آن روز هیچگاه جستجو نشدن.
  • حتما اقیانوس آبی را برای خود انتخاب کنید تا در طولانی مدت به هدف خود برسید.
  • برای بررسی های خود یک اکسل طراحی کنید و در آن بازه های زمانی را مشخص و در فرصت های مختلف تحلیل های خود را برای بهتر شدن روند ثبت کنید.

نتیجه گیری: 

  • تحلیل کلید واژه ها مهمترین بخش از سئو و بازاریابی محتواست.
  • اگر بررسی و تحلیل جدی گرفته نشود ممکن است کل محتوا زیر سوال برود.

جمع بندی: از دست دادن یک کلمه و مخاطبی که بی هدف بدست امده ، خود موفقیت و پیشرفتی بزرگ است؛
بزرگی و موفقیت در هر موضوعی بستگی به این دارد که تا چه حد در مورد آن موضوع بینش دارید.


منابع ویدیو و مقاله گوگل ترندز: 

در نوشتن این مقاله تقریبا تمام اینترنت را زیر رو کردیم و از افراد زیادی مشاوره گرفتیم.
برای تصاویر و آمار از خود گوگل ترندز استفاده کردیم که برای صحت تمامی امار میتوانید آنها را دوباره در بازه مشخص شده سرچ کنید ، منبع اطلاعات تکمیلی داخل ویدیو lifewire ، برای سئو از MOZ ، برای کسب و کار از targetmarketingmag ،برای بازاریابی محتوایی از longtailpro ، برای ترکیب و نحوه استفاده از amazeemetrics ، برای تحقیقات بازار از seo hacke و در آخر از تجربیات شخصیم و مشاوره های دوستان عزیرم


سخن پایانی: برای نوشتن این مقاله حدود سه هفته وقت شبانه روزی صرف شد تا این مقاله در بهترین حالت خود جهت خدمت رسانی به وبسایت های ایرانی به صورت رایگان در اختیار شما عزیزان قرار داده شود؛ از آنجایی که هیج نوشته ای بدون نقص نیست از شما عزیزان خواهشمندیم با نظرات سازنده خود ما را در ارتقاء این مرجع ارزشمند یاری کنید.

( برای ارسال نظر در مورد این مقاله اینجا کلیک کنید )


این مقاله در بخش مارکتتینگ برنژ نوشته و منتشر شده است. هر گونه کپی برداری از آن بدون کسب اجازه از بخش حقوقی برنژ مورد تایید نمیباشد.

17 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید